Kalasnyikovval lőhettek a pénzszállítóra

Vágólapra másolva!
Az összes Fejér megyei nyomozó a péntek hajnali pénszállító elleni támadással foglalkozik. Hétfőn várhatóan elhagyhatja a kórházat az a rendőr, aki a támadáskor megsérült. A rendőrség kétmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Vágólapra másolva!

A pénzszállítót ért pénteki fegyveres támadással foglalkozik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság teljes bűnügyi állománya. Most az autópályák, töltőállomások, sebességmérők felvételeit nézik át a nyomozók, ami körülbelül 40 órányi anyag - mondta R. Szabó Ágnes, a főkapitányság szóvivője. Fejér megye rendőr-főkapitánya még pénteken kétmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

A pénzszállítót péntek hajnalban, az M1-es autópályán, Bicskénél támadták meg fegyveresek, akik a jelzésre kiérkező első rendőrautóra is tüzet nyitottak. A pénzszállítóra körülbelül 40, a rendőrautóra 20 lövést adtak le. Lövés ért egy arra haladó rendőrségi buszt is, amelyben menekülteket szállítottak. A rablók a pénzszállító sofőrjét és kísérőjét kiszállították az autóból. Éppen az autó hátuljának felfeszítésével akarták a pénzt megszerezni, amikor a járőrkocsi a helyszínre érkezett. A támadók zsákmány nélkül menekültek el egy fekete Audi kombival.

A pénzszállító fülkéjébe nem hatolt be golyó, a rendőrautóba azonban több is, amelyek életveszélyesek lettek volna, ha mellkason, nyakon, vagy fejen találják a rendőröket.

Az egyik rendőr oldalt kicsúszott az autóból, és a szalagkorlát mögött keresett fedezéket. Egy másiknak a nyakát sebesítette meg a szétrobbanó szélvédő. Ha komplikáció nem lép fel, akkor a főtörzsőrmester hétfőn elhagyhatja a kórházat. Rajta kívül más nem sérült meg. Mindkét rendőr több napig pihen, és ha szükség lesz rá, pszichológustól kapnak segítséget - mondta a szóvivő. A sorozatlövéseket a fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint egy AK 47-es fegyverből adták le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!