Kitiltanák a tiniket az egri éjszakából

Vágólapra másolva!
Rendelettel parancsolná haza a szórakozni vágyó fiatalokat éjszakánként az egri önkormányzat, amely a 16 év alatti gyerekeket éjfél után kitiltaná a közterületekről. A helyi politikusok szerint a 14 év alattiaknak már 10 órától otthon a helyük: aki a tiltás ellenére az utcákra merészkedne, azt 30 000 forintos bírsággal sújtanák.
Vágólapra másolva!

Megtiltaná az egri önkormányzat, hogy a 14, illetve a 16 évesnél fiatalabb gyerekek késő este a város közterületein tartózkodjanak. A fiatalok 30 ezer forintos büntetést kapnának, ha az előírt idő után a városban, vagy éjszakai szórakozóhelyeken kóricálnak.

Estefán Géza, Eger jegyzője szerint a 14 évesnél fiatalabbak este 10 óra után csak felügyelettel tartózkodhatnának közterületen, üzletekben, szórakozóhelyeken. A 14 és 16 év közöttiek esetében éjfélig tartana a szabadság.

A rendelettervezet jogot adna a szórakozóhelyek üzemeltetőinek, hogy ellenőrizzék a fiatalok okmányait. A szabályok megszegése esetén a tinédzsereket és a szórakozóhelyet is súlytaná a 30 ezer forintos büntetés. Az a szórakozóhely vagy üzlet, ahol 12 hónapon belül háromszor sértik meg az új szabályt, 30 napos bezárásra számíthatna.

A jegyző szerint a tervezet a város ifjúságának védelmét szolgálná, és azt a képviselő-testület többsége támogatja. A mindenki számára elfogadható szabályozás érdekében az önkormányzat egyeztet a szakhatóságokkal és a városi diáktanáccsal.

Az egri képviselőtestületben kilenc fideszes, három lokálpatrióta és egy-egy jobbikos, illetve MDF-es képviselő alkotja a többséget. Velük szemben nyolc szocialista, három szabad demokrata és egy független képviselő politizál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről