Orbán: Sunyi a kormány politikája

Vágólapra másolva!
A költségvetés visszavonására szólította fel a kormányt Orbán Viktor Fidesz-elnök pártja évadnyitó rendezvényén pénteken. Orbán sunyinak nevezte a kormány politikáját. Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint a kormány etióp Mikulás, aki azért nem ad a sovány gyereknek csomagot, mert nem eszik rendesen.
Vágólapra másolva!

"Elég a megszorításokból, elég az embereket mindenükből kiforgató szocialista politikából! Felszólítjuk a kormányt, azonnal vonja vissza ezt a költségvetését, és egyébként álljon félre végre a változás útjából!" - mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök a Fidesz évadnyitóján, a Millenárison. Orbán szerint a következő mondatra kell majd felépíteni a 21. század Magyarországát: "Tanulj, dolgozz, építs otthont, alapíts családot, mert ez a te hazád, és ez azt jelenti, hogy ami a tiéd, azt nem vehetik el tőled!"

Magyarország semmit nem köszönhet Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányainak, mindenkitől csak elvettek, és semmit nem adtak - mondta Orbán. Szerint az utóbbi években a 20. század legsötétebb időszakaira jellemző kilátástalanság uralkodott el a magyarok körében. A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt Orbán szerint öt szóval lehet leírni: Őszöd, Zuschlag, offshore, végkielégítés és megszorítás.

Bajnai csak a dublőr

A szocialista kormány elvette a törvényt, a rendet és az igazságot, elvette az emberek pénzét, és most arra készül, hogy a jövőjüket is elvegye - mondta. A pártelnök szerint az ősszel benyújtandó költségvetés a legveszélyesebb az utóbbi húsz évben. Ha megvalósul, jövőre összeomolhat az egészségügy, és működésképtelenné válhatnak az önkormányzatok. 2010-ben a teljes pénzügyi összeomlás fenyeget a költségvetés miatt Orbán szerint, mely olyan, mint egy BKV-költségvetés.

Orbán Viktor szerint Magyarországot továbbra is Gyurcsány Ferenc irányítja, Bajnai Gordon csak a dublőrje, a hangos politizálást pedig csendes, sunyi, sompolygó politika váltotta fel. Szerinte mindegy, hogy a szocialisták direkt vagy tudatlanságból döntik romba az országot, a helyzetet kell megoldani - az ugyanakkor az új kormány feladata lesz, hogy elszámoltassa a felelősöket az ország tönkretételéért.

A pártelnök szerint 2010 Magyarország legfontosabb éve lehet. Orbán Viktor azt mondta, reméli, hogy az előtte felszólaló Tarlós István Budapest leendő főpolgármestere.

Kósa az etióp éhezőkön viccelődött

Szerinte még ha jó döntéseket hozna a Bajnai-kormány, akkor is elfogadhatatlan, hogy olyan kormány döntsön az ország sorsáról, amely deklaráltan nem visel felelősséget, mert előre bejelentették, hogy jövőre távoznak. A kormány ráadásul nem hoz jó döntéseket. Kósa szerint a jövő évi költségvetés az agóniát készíti elő az önkormányzatokat sújtó 120 milliárdos elvonásról. Kósa beszédét többször is nagy nevetés fogadta: egyszer azt mondta, a kormány olyan, mint az Etiópiába látogató Mikulás, aki azt mondja az éhező kisgyereknek, hogy ha nem eszel rendesen, akkor nincs édesség. Bajnai pedig szerinte jogosan beszél rendkívüli helyzetről, mert egy olyan országban, ahol ő miniszterelnök lehet, biztosan rendkívüli helyzet van.

Az évadnyitón felszólalt Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője is, aki a főváros vezetését kritizálta, elsősorban a "rettenetes herdálás" miatt. Példaként említette a 90 milliárd forintos adósságállománnyal rendelkező BKV-t és a város éves költségvetésének 80 százalékát kitevő, több mint 400 milliárd forintra rúgó adósságállományát. Tarlós közölte, a BKV a virágzó anarchia mintapéldánya. Szerinte a konszolidált budapestiekben nő a feszültség, mert már a fővárosban is lincselés történik. Mindenkitől azt kéri, hogy lélekben álljon készen arra, ami előttük áll, munkájukat szerinte az utókor fogja megköszönni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről