Csatornatisztítónak adják ki maguk csalók Győrben

Vágólapra másolva!
Győrben és környékén csalók a vízmű dolgozóinak adják ki magukat, és negyvenezer forintot kérne csatornatisztításért. Hogy történetük hihetőbb legyen, szippantó autóval közlekednek. A rendőrség keresi a csalássorozat károsultjait.
Vágólapra másolva!

Trükkös csalók bukkantak fel Győrben és környékén. A 4-5 tagú banda csatornatisztítás ürügyén próbál pénzt kicsalni gyanútlan emberektől. A négy-öt tagú banda minden alkalommal egy tartályos szippantó autóval érkezik, és azt állítják, a vízmű megbízásából tisztítják ki a csatornát.

" Az ő járművük is narancssárga színű, mint általában a csatornatisztító gépek, ők is kék egyenruhában vannak mint a mi dolgozóink, de az ő egyenruhájukon és autójukon nem szerepel a vízmű emblémája" - mondta Tőke László, a Pannon - Víz Zrt. vezérigazgatója. Az ál-csatornatisztítók egy tíz perces csatornamosásért negyvenezer forintot kérnek a helyszínen.

"A csatornatisztítás új módszer, az elmúlt hetekben jelent meg, eddig inkább tűzifa vásárlás ürügyével vagy burgonyaeladással próbálkoztak" - közölte Takács József, a Győri Rendőrkapitányság vagyonvédelmi csoportvezetője. A közterületen lévő csatornák tisztításáért senki sem kérhet pénzt, azt ugyanis a vízmű ingyenesen végzi. Ennek ellenére valószínűleg több tucat károsultja van az ügynek. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik fizettek a csalóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!