A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Első fokon pert vesztett Dávid Ibolya az adatgyűjtési ügyben

Vágólapra másolva!
Első fokon Stumpf István korábbi kancelláriaminiszter nyert a Dávid Ibolya MDF-elnök ellen a megfigyelési ügy miatt indított polgári perben. A pártelnök nem tudta bebizonyítani, hogy igazat mondott egy parlamenti felszólalásában, vagyis hogy Stumpf valóban megfigyeltette őt. Dávid egy, a titkosszolgálat által készített hangfelvételre hivatkozott.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, az MDF elnöke valótlanul állította Stumpf István korábbi kancelláriaminiszterről, hogy megfigyeltette őt - mondta ki elsőfokú, nem jogerős ítéletében szerdán a Fővárosi Bíróság. A korábbi kancelláriaminiszter azért indított személyiségi jogi pert, mert Dávid Ibolya 2008. szeptember 15-én egy parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy Stumpf megfigyeltette őt, és kreált bizonyítékoktól sem riadt vissza annak érdekében, hogy beavatkozzon az MDF életébe.

A bíróság indoklása szerint az alperesnek ebben az eljárásban nem sikerült bizonyítania azt, hogy Stumpf Istvánnak köze lett volna ehhez az ügyhöz. Ugyanakkor a bíróság kiemelte azt is, hogy ebben a perben nehéz tényállást megállapítani, mert a lehallgatási ügyben újabb és újabb körülmények merülnek fel.

Az úgynevezett adatgyűjtési ügy akkor robbant ki, amikor Dávid Ibolya 2008. szeptember 12-én sajtótájékoztatón jelentette be: a legfőbb ügyésztől és az NNI-től is soron kívüli vizsgálatot kér, mert a birtokába került hangfelvétel szerint Almássy Kornél - az MDF később visszalépett elnökjelöltje - érintett lehet az ellene irányuló adatgyűjtésben. A Fővárosi Főügyészség szeptember 18-án elutasította az MDF elnökének feljelentését.

A Dávid által bemutatott hangfelvételen - amelyet a titkosszolhálatok rögzítettek tavaly augusztusban - Tóth János, az UD Zrt. ügyvezetője és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója hallható. A beszélgetés során Tóth azt mondta: Tombor András, Orbán Viktor Fidesz-elnök korábbi külügyi tanácsadója azt szeretné, ha a cég "Dávid Ibolyára keresne terhelőket", mert "meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet", és "a Stumpfék állnak mögötte, ők pénzelik a váltást".

A Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy az UD Zrt. kezdeményezésére indított vizsgálatban az igazságügyi hangszakértő megállapította, a Dávid Ibolya által bemutatott CD-n levő hangfelvétel vágott anyag, annak egyes részeit törölték. A szakértő megállapította azt is, hogy a hanganyagot a Nemzetbiztonsági Hivatal készítette. Dávid a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta, nem tudott arról, hogy manipulált volt a felvétel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!