A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Az adókalkulátort firtatja az ombudsman az APEH-nál

Vágólapra másolva!
A vagyonadó kiszámításához szükséges adókalkulátorról kérdezi az adatvédelmi ombudsman az APEH-elnököt, többek közt azt szeretné tudni, hogyan kezelik majd a tulajdonosok és az ingatlanok adatait - írja a Magyar Nemzet. A biztos szerint fontos, hogy az ügyfeleket előre tájékoztassák arról, mi lesz az adóhatósághoz beküldött adatokkal.
Vágólapra másolva!

Az adóhivatal elnökéhez fordult Jóri András adatvédelmi biztos a vagyonadó-kalkulátor miatt - írja a Magyar Nemzet. Az ingatlanok forgalmi értékének meghatározásában segítő internetes kalkulátor kérdésével a lap kérdésére foglalkozott az ombudsman. A tervek szerint a kalkulátort az APEH működtetné, egy elektronikus nyomtatványon kell beküldeni az ingatlan adatait - négyzetmétert, szobák számát, tájolását, komfortfokozatot -, ezeket az APEH értékelné ki, az adatokat nyilvántartaná.

Jóri András arra hívta fel a figyelmet, hogy az adóhivatal kezelheti az ügyfelek adatait, de ez csak akkor jogszerű, ha széleskörűen tájékoztatja az adózót. Ezért az adatvédelmi biztos azzal a kéréssel fordult az adóhatóság elnökéhez, hogy a hivatal tájékoztassa az adatkezelés minden egyes eleméről az adózókat, még a vagyonadó-kalkulátor használata előtt.

A lap szerint Jóri András arról kérdezte az APEH elnökét: milyen biztonsági intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy a személyes adatokkal ne lehessen visszaélni. Az ombudsman azt is tudni szeretné, hogyan tárolják a kalkulátorral megadott adatokat, milyen belső szabályokkal akadályozzák meg, hogy az információkat az APEH más adataival összekapcsolják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!