A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

SZDSZ-est jelöl képviselőnek az MDF

Vágólapra másolva!
Az MDF színeiben indul a jelenleg még az SZDSZ-ben politizáló Szécsi Gábor egykori kecskeméti polgármester, aki korábban a Fidesznek is tagja volt. Ez a lépés nyílt jele a korábban sajtóhírekben megjelent MDF-SZDSZ-közeledésnek. Retkes Attila SZDSZ-elnök szerint az MDF levadássza a nekik tetsző szabad demokrata politikusokat.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken jelentette be, hogy Szécsi Gábor egykori kecskeméti polgármester az MDF színeiben indul a 2010-es országgyűlési választásokon. A bejelentés azért különösen érdekes, mert Szécsi jelenleg az SZDSZ tagja, de a politikus - szintén pénteken - közölte, hogy kilép a pártból.

Már korábban jelentek meg sajtóhírek arról, hogy elindulhat valamilyen együttműködés a rendszerváltás két nagy pártja között, ezt azonban hivatalosan a két oldal vezetői tagadták. Szécsinek ugyanakkor nem csupán SZDSZ-es múltja van, korábban ugyanis tagja volt a Fidesznek.

Ha Szécsi Gábor kilép az SZDSZ-ből és átlép egy másik pártba, az SZDSZ nem fogja támogatni a 2010-es országgyűlési képviselőválasztáson - reagált a volt kecskeméti polgármester pénteki bejelentésére Retkes Attila, a szabad demokraták elnöke. Retkes hozzátette, fontosnak tartja, hogy összefoghassanak azok a demokratikus erők, amelyek megakadályozhatják a Fidesz kétharmados győzelmét, "de ennek nem az a módja, hogy a Magyar Demokrata Fórum levadássza a neki tetsző SZDSZ-es politikusokat", erről tárgyalást is kezdeményez az MDF-fel.

Szécsi 1998 és 2006 között volt Kecskemét polgármestere, a Fideszből 2004-ben lépett ki, és két évvel később csatlakozott az SZDSZ-hez. Pénteken azt mondta, hogy az SZDSZ-nél elfogadták kilépését, az ezzel kapcsolatos procedúra a jövő héten zárulhat le. Hozzátette, hogy amennyiben megkapja a bizalmat az MDF-től, akkor lehetséges, hogy a jövőben belép a konzervatív pártba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!