A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több lakást le kell bontani a nagykanizsai robbanás miatt

Vágólapra másolva!
Több lakást is le kell bontani Nagykanizsán, mivel életveszélyessé váltak a szombati gázrobbanás után. A gázszolgáltató szerint jogtalanul használhatták a gázt, az épületben ugyanis korábban kikapcsolták a vezetékesgáz-szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Nagykanizsán több lakást is le kell bontani, mert életveszélyessé váltak, miután szombat este felrobbant egy udvari lakóépület - közölte hétfőn az MTI-vel Kámán László, a városi vagyongazdálkodási cég vezetője.

A magántulajdonban lévő épület teljesen megsemmisült, az ugyanazon a telken mellette álló, ugyancsak magánház szintén használhatatlanná vált. A szomszédos telken álló társasházban két önkormányzati lakás lakhatatlan lett, de le kell bontani egy harmadikat is.

Valószínűleg egy gázpalack robbanhatott fel, emiatt dőlt össze a Csengery utcai udvari épület - írta az MTI. A Független Hírügynökség szerint azonban elképzelhető, hogy nem is gázpalack robbant fel, hanem a korábban már kikötött vezetékes gázhoz nyúlhattak hozzá. A hírügynökség szerint a gázpalackot sértetlenül találták meg a romok alatt.

A romba dőlt házból két sérültet szállítottak kórházba, a tulajdonos férfit életveszélyes sérülései miatt Pécsre vitték tovább, 15 éves fiát égési sérülésekkel a nagykanizsai kórházban ápolják.

Az épület a robbanás következtében teljesen összeomlott, szinte csak építési törmelék maradt az udvarnak azon a részén, ahol a mintegy 60-80 négyzetméter alapterületű lakóház állt. Az MTI információja szerint a város önkormányzata hétfőn ideiglenesen bérlakásokban helyezte el a robbanásban megsemmisült ház hét lakóját és a közvetlen szomszédban egyedül élő embert.

Az E.On Hungária az MTI-vel hétfőn azt közölte, az első megállapítások szerint a felrobbant lakóházban jogtalanul használták a gázt, az épületben ugyanis már korábban kikapcsolták a vezetékesgáz-szolgáltatást, a robbanáskor a főcsap zárva volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!