A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Menesztette a BKV a letartóztatott jogi igazgatót

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a bíróság a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatóját. A BKV hétfőn közölte, rendkívüli felmondással menesztették a jogi igazgatót.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfő délután a Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport (BA) Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatóját - közölte közös ügyvédjük, Zámbó Gyula.

Délőlett az MTI-re hivatkozva azt írtuk, hogy már előzetesbe helyezték őket, de Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője azt közölte, hogy ekkor még csak az erről szóló tárgyalás még zajlott.

Az ügyvéd szerint a jogi igazgatók mellett még két ember előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság, az ötödik gyanúsítottnál lakhelyelhagyási tilalmat határozott meg. A döntés ellen valamennyi gyanúsított fellebbezett.

Kocsis István vezérigazgató hétfőn aláírta a jogi igazgató rendkívüli felmondását, ami alapján végkielégítés nem jár - közölte a BKV. A társaság hétfőn délelőtt még csak annyit közölt, előkészítették Sz. György jogi igazgató menesztését - ekkor nevezték meg először hivatalosan a gyanúsított férfit. Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese ekkor még azt mondta, amíg nem bizonyosodik be, hogy a jogi igazgató miben, illetve egyáltalán bűnös-e, a BKV bizalma megmarad benne. Az eseményekről a sajtóból értesültek - tette hozzá.

Sz. Györgyöt, a BKV és R. Krisztinát, a Budapest Airport jogi igazgatóját pénteken vette őrizetbe a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A két igazgatót azzal gyanúsítják, hogy különböző ügyvédi irodákkal úgy kötöttek szerződéseket, hogy a kifizetett összeg egy részét visszajutatták a jogi igazgatóknak, illetve az ügyvédi irodák túlszámláztak, vagyis el nem végzett munkát is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaságnak. (Az erről szóló cikkünket itt találja.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!