A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

270 BKV-busz nem indult el kedden

Vágólapra másolva!
Kedden sem indult el a fővárosi buszok jelentős része. A BKV szerint 270-nel kevesebb busz közlekedik. Dél-Budán és Dél-Pesten a legrosszabb a helyzet, de hétfőhöz képest gördülékenyebb lesz a közlekedés - ígéri a társaság.
Vágólapra másolva!

A BKV tájékoztatása szerint a cég 270 autóbusza nem indult el kedden. A fennakadások elsősorban a dél-budai és a dél-pesti területek közlekedését érintették. A BKV az utasok várakozását a járművek átcsoportosításával és alvállalkozók nagyobb mértékű bevonásával próbálták meg lerövidíteni, így ha késve is, de minden vonalon közlekedtek a járatok.

Sok sofőr, ahogy hétfőn is, a járművek különböző hibáira hivatkozva kedden sem állt forgalomba az autóbuszával. Ennek hátterében - a komolyabb műszaki problémákon túl - az állhat, hogy a cég vezetése és a szakszervezetek korábban nem tudtak megállapodni az év végén lejáró kollektív szerződésről. A munkavállalók ugyan nem kezdtek formálisan sztrájkolni, de a buszvezetők jelentős része a járművek "meghibásodásai" miatt hajnalban nem indult el a garázsokból.

A BKV közleményt adott ki, amelyben azt írta: dolgozóik a kollektív szerződés megszűnését követően is rendelkeznek érvényes munkaszerződéssel, mely tartalmazza a munkaviszony legfontosabb elemeit, így "erre hivatkozva nem lehet befolyásolni a közösségi közlekedés színvonalát".

Nehezen indult a kedd

Kedd reggel csökkentett járatszámban indultak el a BKV buszai a fővárosban - tájékoztatta az [origo]-t a BKV fődiszpécsere reggel. A társaság buszai közül akkor még csak 150 nem indult el, de a fődiszpécser szerint folyamatosan csoportosítják át, és állítják forgalomba a járműveket, hogy legyen elég busz. A kimaradások legfőképp a dél-pesti és a dél-budai területeket érintik.

A fődiszpécser azt javasolta az utasoknak, hogy ha lehetőségük van rá, akkor a kötöttpályás közlekedést - villamosokat, metrókat vegyék igénybe. Azt mondta, kedden várhatóan nem lesz olyan rossz a helyzet, mint előző nap.

Hétfő reggel sem indult el közel 300 busz, de volt olyan buszgarázs, ahol a járművek 80 százaléka nem állt forgalomba a menetrend az esti órákra sem állt helyre. A problémát a hidegen kívül az okozza, hogy a buszsofőrök a szakszervezetek felhívására minden apró hibát jelentenek, és tartalék buszt kérnek. (A hétfő reggeli helyzetről itt olvashat bővebben, az esti állapotokról pedig ebben a cikkben talál információkat.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!