A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Két kirúgott postás visszavételét követelte száz veszprémi

Vágólapra másolva!
A veszprémi postától január elején kirúgott két postás visszavételéért tüntettek százan a veszprémi belvárosi posta előtt. A pénteki tüntetés vezetője szerint a postások a szakszervezet helyi vezetői voltak és igazságtalanul rúgták ki őket a sztrájk miatt.
Vágólapra másolva!

A veszprémi postától január elején elbocsátott két kézbesítő érdekében, azok újbóli alkalmazásáért demonstráltak közel százan pénteken a veszprémi belvárosi központi posta előtt.

Felháborodásunknak kell hangot adnunk azért, hogy két kiváló veszprémi kézbesítőt azonnali hatállyal elbocsátottak 17 évnyi becsületes szolgálat után, és csak azért, mert a kézbesítői szakszervezeti helyi vezetőiként jobb munkakörülményeket kívántak elérni a társaiknak - mondta Kedvek Rudolf, a demonstráció szervezője, aki az egyik kézbesítő munkakörzetében lakik.

Kérjük a Magyar Posta vezetőit, hogy "haladéktalanul helyezzék vissza" munkakörükbe a két kiváló kézbesítőt - mondta a tüntetés szónoka, Némedi Lajos, a veszprémi képviselő-testület fideszes tagja, aki az egyik elbocsátott kézbesítő körzetében lakik. Mint mondta: 300 aláírást gyűjtöttek össze a körzetben a kézbesítők érdekében, és azokat elküldték a posta nyugat-dunántúli igazgatóságának.

Némedi szerint a postások sztrájkjáról még nincs jogerős bírósági döntés, noha csak annak alapján lehetne kimondani, hogy valaki törvényt sértett-e vagy sem. Azonban a bíróság jogerős döntését meg sem várva "azonnal, a legdurvább cselekedettel kirúgták a két postást" - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!