A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sólyomnál reklamál a Bokros-Orbán vitáért Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Levélben kéri Sólyom László államfőt az MDF, hogy jelöljön ki egy időpontot, amikor a pártok miniszterelnök-jelöltjei nyilvános vitán mérközhetnek meg egymással. Bokros Lajos, az MDF jelöltje korábban Orbán Viktort és Vona Gábort, a Jobbik elnökét is vitára hívta, de ők nem fogadták el a kihívást.
Vágólapra másolva!

"A tisztességes, demokratikus verseny védelmében: Dávid Ibolya Sólyom Lászlóhoz fordult a nyílt miniszterelnök-jelölti vita megtartása érdekében" - olvasható az MDF keddi közleményében. A közlemény szerint a választásokon történő voksolás felelős döntés, amely előtt egy tisztes demokráciában a jelöltek nyílt, szemtől szembeni programvitákkal tisztelik meg a választókat.

A közlemény azt kifogásolja, hogy sem Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, sem Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem fogadta el Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjének nyilvános vitára való meghívását. "Az országnak minőségi politikára van szüksége a kilábaláshoz, ennek pedig kiindulópontja, hogy a pártok nem rejtegetik elképzeléseiket, s nem óvják a vitáktól miniszterelnök-jelöltjeiket. A szavazók bizalmát kérő pártoknak nem lehetőségük, hanem kötelességük egyértelművé tenni, kormányon hogyan és miből valósítanák meg az elképzeléseiket, és kötelességük érveiket a többi jelölt érveivel összemérni" - írta közleményében az MDF.

A közlemény szerint azért fordult az MDF elnöke Sólyom Lászlóhoz, hogy kezdeményezze ő az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját: tegyen javaslatot, ajánlást egy időpontra, ameddig az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjei a választók nyilvánossága előtt mérik össze programjaikat és felkészültségüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!