A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Slotának címzett elismeréssel zárta a pesti Jobbik-kampányt Vona

Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek legnagyobb botrányának tartja a Fidesz választói adatabázisáról szóló, szerdán kiszivárgott beszédet Pörzse Sándor, a Jobbik képviselőjelöltje. A radikális párt utolsó budapesti fórumán kiderült, hogy a résztvevők többsége - köztük Pörzse Sándor is - a Fideszt támogatta 2002-ben, de azóta kijózanodtak. Vona szerint folyamatosan rágalmakkal támadják őt, és azon viccelődött, le kell tolnia a nadrágját, hogy bebizonyítsa, nem zsidó.
Vágólapra másolva!

"Tegye fel a kézét, aki 2002-ben legalább az egyik X-et a Fideszre húzta be!" - szólította fel a budai Hagyományok Házában összegyűlt közönséget Pörzse Sándor, korábbi tévés műsorvezető, a Jobbik I. kerületi képviselőjelöltje. A párt utolsó budapesti fórumán megjelent mintegy 300 emberből majd mindenki jelentkezett, csak néhányan morogtak, hogy ők már akkor is a MIÉP-re szavaztak. "2002-ben még én is ott álltam a TF-en az első sorban" - mondta Pörzse, aki azonban azóta "fantasztikus kijózanodáson" ment keresztül.

"Amikor azt mondom Fidesz, mindig a politikusokra gondolok" - mondta Pörzse, aki szerint a fideszes szavazók alapvető kérdésekben ugyanazt gondolják, mint a jobbikosok, csak még nem jutottak a felismerésig. Pörzse szerint a Fidesz politikusainak bűnei közül Románia EU-csatlakozásának megszavazása volt az első, ami elgondolkoztatta, majd a lisszaboni szerződés ratifikálása. Utóbbiról a képviselőjelölt azt mondta: "már felér egy hazaárulással", mert lebontotta a "nemzeti önrendelkezés utolsó bástyáját is".

A végső lökést azonban Pörzsének a 2006. október 23-i események adták meg. Szerinte azokban a napokban Budapesten forradalmi helyzet volt, és ha akkor lett volna egy vezér, elsöpörte volna a Gyurcsány-kormányt. Az azonban, akitől ezt várták - Pörzse nem mondta ki Orbán Viktor Fidesz-elnök nevét - beült a kocsiba és "elhúzta a csíkot". Csak Révész Máriusz próbált meg tenni valamit - mondta Pörzse - de őt "a héber rendőr" nem ismerte meg, ezért verték meg.

"Mégis hogy gondolják? Pintér Sándor fogja elszámoltatni Gergényi Pétert?!" - mondta Pörzse, mire valaki a közönség soraiból azt kiabálta: "Maffiavezér!" A képviselőjelölt szerint Magyarországon "mentális polgárháború" zajlik, és ha nem sikerül megvalósítani a Jobbik "20 évet a 20 évért szlogenjét", akkor nem változik meg semmi. Pörzse egyre több jelét látja annak, hogy a Fidesz és az MSZP közt készül a nagykoalíció, de a Jobbik "mindenkit el fog takarítani, aki a nemzet ellensége".

Az új köteles beszéd

"Ami ma Kubatov Gáborról kiderült, az az utóbbi évek legnagyobb botránya - utalt arra a hangfelvételre Pörzse, amelyen Kubatov, a Fidesz pártigazgatója arról beszél, hogy a párt adatbázist épített ki a választókról, és ezt fel is használja (a felvételről és az azt követő reakciókról itt olvashat). Pörzse azonban nem osztotta meg a kora este még jórészt tájékozatlan közönséggel, hogy pontosan miről szól "az új köteles beszéd", ezt a feladatot meghagyta Vona Gábor pártelnöknek.

"Három és fél órás beszédeket szoktam tartani, általában a '86-os vébé csoportmeccseinek elemzésével kezdem" - húzta még kicsit a Kubatov-sztorit türelmetlenül váró közönséget Vona, aki szerint ha igaz az, hogy a Fidesznek olyan adatbázisa van, amelyben mindenkiről minden adat szerepel, akkor az "bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár". Vona szerint azonban a Kubatov által emlegetett adatbázis csak a jéghegy csúcsa lehet:, ha arról egy nagyobb társaságban beszélni mert. "Milyen adatbázis lehet az, amiről csak az elnökség tud? És milyen adatbázisa lehet az MSZP-nek nyolc év kormányzás után?" - kérdezte a pártelnök, aki szerint megvalósult az orwelli utópia.

Top5 hazaárulás

"Mi már túlléptünk a jobb- és baloldali megosztottságon" - mondta Vona, aki szerint ők csak azt nézik, hogy ki képviseli a nemzet érdekeit és ki nem. "A jobboldaliaknak bolsevikok vagyunk, a baloldaliaknak fasiszták, ezt már csak Csurka István [a MIÉP elnöke] tudja megfejelni, aki szerint a Moszad kreatúrái vagyunk" - mondta a pártelnök, aki szerint azért érik őket támadások, mert félnek a Radikális változást című programjuktól. Ez szerinte olyan jól sikerült, hogy ma már az MSZP és az LMP is lop belőle. "Én egy pohár fröccsöt kérek, hiszen már mindenki jobbikos" - mondta Vona, amin a közönség jót derült.

Fotó: Tuba Zoltán
Állítólag túlléptek a jobb- és baloldalon - még több fotóért kattinson a képre!

A Jobbiktól Vona szerint azért is félnek, mert a párt azokkal a politikusokkal kezdenék az elszámoltatást, akik szerinte tönkretették az országot. Azután pedig olyan törvényeket hoznának, amelyek megakadályozzák, hogy ez újra megtörténjen. Kormányra kerülve megszüntetnék a mentelmi jogot és a parlamentből kieső képviselők végkielégítését, és eltörölnék a tavaly decemberben, majdnem teljes konszenzussal elfogadott új titoktörvényt is. Ez utóbbi Vona szerint egyike a "top5 hazaárulásnak", és csak azért fogadták el, mert "tudták, hogy jövünk", ezért szigorítani kellett a titkosításokat.

A Jobbik a pártelnök szerint az alkotmányban rögzítené az állami vagyon védelmét, és tényleges életfogytiglani börtönnel sújtana mindenkit, aki "egy fillérrel is" megkárosítja a közpénzeket. "Van pénz ebben az országban, csak legyen gazdája" - mondta Vona, aki szerint naponta hárommilliárd forintot lopnak el. Vona szerint nem szabad több hitelt felvenni, és a jelenlegiek visszafizetését is újra kell tárgyalni, illetve meg kell adóztatni a multikat és a bankokat is.

Tíz indián az aluljáróból

Vona időnként viccnek szánt történetekkel is szórakoztatta a közönséget, amely jókat nevetett Bajnai Gordon miniszterelnök pislogásán, vagy azon, hogy a megborotvált Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje "600 nyugdíjasnak" azt mondta: Utánam srácok! A legnagyobb derültséget mégis Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke keltette, akiről Vona - március 15-i beszéde után - ismét azt mondta: ő a mi "kicsit lopós" Nelson Mandelánk.

Fotó: Tuba Zoltán
Vona szerint csak ők lesznek meg a többiek - a képgalériáért kattintson a fotóra!

"Tele van már a padlás a holokauszttal. Folyton csak bűntudatot akarnak kelteni bennünk" - mondta Vona arról, hogy 95 holokauszt-túlélő rokonai több mint egymilliárd dollárt követelnek a MÁV-tól, amiért a vasúttársaság részt vett a zsidók deportálásában. Vonának erre az az ötlete támadt, hogy összeszednek tíz indiánt az aluljáróban, akiket felbíztatnak, hogy pereljék be az Egyesült Államok vasúttársaságát a magyar államadósság kétszeresére, amiért elvették az őseik földjeit.

"Én már cigány vagyok, buzi vagyok, zsidó vagyok, KGB-, CIA- és Moszad-ügynök vagyok, Marosán György unokája vagyok" - mondta Vona az őt állítólag folyamatosan érő vádakról. Szerinte az interneten még egy olyan hamis irat is kering, amelyben a szülei a bármicvójáról [a 13 éves zsidó fiúk beavatási szertartása] értesítik a rokonságot. A pártelnök szerint stábjának tagjai meg is tanulták az állítólagos héber nevét, hogy ezzel ugrassák a kampánybuszban. "Önök hogyan védekeznének egy ilyen vád ellen?" - kérdezte Vona, mire többen is nevetve rávágták: letolnák a nadrágjukat.

Szlovák példa

Magyarországot úgy tették tönkre, hogy először a nemzettudatát verték szét - állította Vona, aki szerint a Jobbik legfontosabb feladata, hogy ezt újjáépítse. "Az oktatást, kultúrát és médiát az elmúlt 20 évben az SZDSZ tartotta kézben" - mondta a pártelnök, mire egy idős nő rögtön bekiabálta: "A zsidók!" Vona szerint az SZDSZ valójában nem is szűnik meg: embereik ott vannak az MDF-ben és az MSZP-ben is, az LMP pedig "maga az SZDSZ".

Vona szerint a nemzetépítésre példa Szlovákia, ahol ugyan épp a magyarokkal szemben, de sikerült rendbe tenni a dolgokat. "Fico és Slota elhitette a szlovákokkal, hogy ők egy nemzet" - mondta a pártelnök, aki szerint el kell ismerni, hogy mára már nem Magyarország, hanem Szlovákia a régió központja. Az "ébredési folyamat" azonban már zajlik Magyarországon is - állítása szerint fiatalok százezrei rovásírnak, íjászkodnak és hallgatnak nemzeti zenekarokat - és ezt a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba, "bármi lesz is a választás eredménye".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!