A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Századvég: Tarlós simán nyerheti a főpolgármester-választást

Vágólapra másolva!
Nagy fölénnyel Tarlós István nyerheti a budapesti főpolgármester-választást a Századvég felmérése szerint. Az összes megkérdezett fele a fidesz jelöltjét támogatja, míg az MSZP-s Horváth Csabára csak tíz százalék szavazna. Az LMP és a Jobbik jelöltjének nagy hátránya van, mert a fővárosiak kétharmada nem is ismeri őket.
Vágólapra másolva!

A rendszerváltás óta először jobboldali jelölt, a fideszes Tarlós István nyerheti a budapesti főpolgármester-választást a Századvég júliusi közvélemény-kutatása szerint. Tarlósra a kutatásban megkérdezettek fele (50 százalék) szavazna, míg a szocialista Horváth Csabát 10, az LMP-s Jávor Benedeket 5, a jobbikos Staudt Gábort 1 százalék támogatja. A megkérdezettek 10 százaléka valaki mást támogatna, 24 százalék nem válaszolt a kérdésre.

Tarlós fölénye még nagyobb a biztos szavazók körében: kétharmados (65 százalékos) támogatottsága van, míg Horváth Csabára 13, Jávorra, 6, Staudtra 2 százalék szavazna. A felmérés szerint az őszi választásokon magas részvétel lehet, mert a megkérdezettek 65 százaléka nyilatkozott úgy, hogy részt venne egy most esedékes önkormányzati választáson.

A századvég kutatása szerint Tarlós Istvánról a megkérdezett budapestiek 49 százaléka vélekedik kedvezően, míg Horváth Csaba esetében csak 13 százalék, Jávor Benedek 8, Staudt Gábor 3 százalék számára szimpatikus. Tarlósról a megkérdezett helyi lakosok 26 százaléka van rossz véleménnyel, Horváthról a válaszolók 43 százaléka vélekedett negatívan. Staudt és Jávor a fővárosiak 68-68 százaléka számára ismeretlen, míg csak 9 százalék nem tudja, hogy ki Tarlós, és 26 százalék nem ismeri Horváth Csabát.

A Budapestet 20 éve irányító, de ősszel visszavonuló Demszky Gáborról a Századvég felmérése szerint a fővárosiak 68 százaléka vélekedik kedvezőtlenül, és csak 15 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy jó véleménnyel van róla. Demszky főpolgármesteri munkájának megítélése még kedvezőtlenebb: csak a megkérdezettek 16 százaléka volt elégedett (2 százalék szerint kiváló, 14 százalék szerint jó), több mint háromnegyedük szerint nem végezte megfelelően munkáját (26 százalék szerint gyenge, 51 százalék szerint nagyon gyenge).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!