A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Átszervezi Gyurcsány az MSZP-s pártalapítványt

Vágólapra másolva!
Átszervezi az MSZP pártalapítványát Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. A változás része, hogy a pártalapítványa politikai-közéleti képzést indít, valamint kutatóközpontot hoz létre.
Vágólapra másolva!

A Táncsics Alapítvány átalakításáról döntött a szervezet kuratóriuma - közölte az MTI-vel csütörtökön Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, az alapítvány elnöke. A változás része egyebek mellett, hogy az MSZP pártalapítványa politikai-közéleti képzést indít, valamint kutatóközpontot hoz létre.

Gyurcsány szerint új helyzet alakult ki azzal, hogy az MSZP ellenzékbe került, és ehhez alkalmazkodnia kell a pártnak, a párt alapítványának is. Gyurcsány szerint a jövő év elejétől a Táncsics Alapítvány szervezésében elindul a baloldal közéleti-politikai képzése, egyéves kurzusokkal. Keresik annak is a módját, hogy a nehéz körülmények között élő hallgatók ösztöndíjat kaphassanak. A program vezetője Kósáné Kovács Magda EP-képviselő lesz.

A kuratórium elnöke beszámolt arról: létrehoznak egy szakmapolitikai elemző-kutató központot annak érdekében, hogy a legfontosabb szakmai területeken ősszegezzék a konferenciákon elhangzottakat és a máshol elkészített kutatási eredményeket. Példaként a nyugdíj, a családtámogatás, a foglalkoztatáspolitika és az otthonteremtés kérdéseit említette. Ezt a részleget Arató Gergely korábbi oktatási államtitkár vezeti majd.

Gyurcsány jelezte: a kuratórium Lendvai Ildikó volt pártelnököt megbízta azzal, hogy szervezzen egy országos kulturális, közéleti klubhálózatot, ezzel olyan fórumokat teremtve, amelyeken lehet beszélni nem direkten pártpolitikai kérdésekről, meghívottak előadását meghallgatni vagy vitatkozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!