Gyurcsány bakui útja miatt dicséri Orbánt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint jól tette Orbán Viktor, hogy elutazott Bakuba, egy új gázvezetékről szóló tárgyalásra, és szerinte arra is kár szót vesztegetni, hogy bérelt repülőt használt.
Vágólapra másolva!

"Jól tette Orbán, hogy elment Bakuba" - írja a Galamus.hu-n vezetett blogja pénteki bejegyzésében Gyurcsány Ferenc volt kormányfő Orbán Viktor bakui útjáról. Gyurcsány azt írja, "a magyar miniszterelnöknek az a dolga, hogy a növelje az ország szuverenitását". Emiatt szerinte jó döntés volt Orbántól, hogy Azerbajdzsánban szándéknyilatkozatot írt alá Azerbajdzsán, Grúzia és Románia elnökével együtt egy új gázvezeték (AGRI) megépítéséről.

Gyurcsány szerint kár szót vesztegetni arra, hogy bérelt géppel ment Orbán. "Ha ez volt a legértelmesebb és leghatékonyabb módja az út megszervezésének, akkor így kellett megszervezni" -írja blogjában. Orbán bérelt repülőgéppel utazott Bakuba. Az MSZP szerint arcátlanság, hogy erre költöttek 12 millió forintot, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint azonban a delegáció nem tudott volna máshogy eljutni a keddi tárgyalásra. A 14 fős bérelt gépen nyolc újságíró is utazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!