A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak az ÁNTSZ-laboratóriumok ügyében

Vágólapra másolva!
Az ÁNTSZ-laboratóriumok privatizálása miatt hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn. Az ügyben az egészségügyért felelős államtitkár tett feljelentést, a 48 millióért eladott laborokat két év múlva másfélmilliárd forintért adták tovább a Heti Válasz szerint.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn az ÁNTSZ-laboratóriumok privatizálása ügyében - mondta a Független Hírügynökségnek Bartha László szóvivő kedden. Az eljárás ismeretlen tettes ellen indult. Az ÁNTSZ-laborok 2005-ös privatizációjának ügyében maga az egészségügyért felelős államtitkár tett feljelentést múlt szerdán. Szócska Miklós akkor újságíróknak azt mondta: a közvélemény és a szakma rendkívüli érdeklődésére tekintettel az új országos tiszti főorvos hivatalba lépésével egyidőben kezdeményezett vizsgálatot, amely most jutott olyan fázisba, hogy a gyanú alapossá vált a további intézkedésekhez.

A tisztiorvosi hivatal 2006-ban 48 millió forintért értékesített laboratóriumhálózatát két év után 1 milliárd 540 millió forintért adták tovább jelenlegi tulajdonosának - írja az ügyről a Heti Válasz eheti számában. A lap átfedéseket talált az ÁNTSZ által megbízott szakértők és a privatizáló cég tulajdonosai között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!