A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kardozó, Gémesi Csanád 15-14-re kikapott, így nem jutott be a negyeddöntőbe a párizsi olimpián, azaz nem maradt versenyben magyar sportoló ebben a számban.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A nyolcaddöntőhöz érve egyetlen magyar férfi kardvívó maradt versenyben a párizsi olimpián, ám a várakozásoktól eltérően ő a világranglista 39. helyén álló Gémesi Csanád volt, aki a világbajnoki címvédő amerikai riválisát búcsúztatta az első körben. 

Gémesi Csanád, vívás
Gémesi Csanád élete első egyéni olimpiai asszóján rögtön a vb-címvédőt győzte le Párizsban
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A legjobb 16 között a 37 éves magyar sportolóra a világranglista 14. helyén álló, tunéziai Fares Ferjani várt a Nagy Palota sárga pástján. Ferjani 3-0-s előnnyel kezdett, de 4-3-ra már Gémesi Csanád vezetett. A csarnok figyelme nagyrészt két francia vívóra összpontosult, de az asszó közben felharsanó váratlan üdvrivalgások látszólag sem Ferjanit, sem Gémesit nem zavarták meg – utóbbi néha egy-két magyar rigmust is meghallhatott. A szünetig ezután egyikük sem tudott egy tusnál nagyobb különbségre szert tenni, 8-7-es előnnyel a tunéziai mehetett a rövid pihenőre.

A folytatásban Ferjani tudta növelni a különbséget, de Gémesi 13-13-nál utolérte ellenfelét. A következő tus aztán videózás után a magyar vívóé volt, majd egyenlített a tunéziai, így jöhetett a döntő tus 14-14-nél. Itt is videózás döntött, ezúttal az afrikai javára, így Ferjani jutott be a világranglista-24., kínai Sen Csen-peng elleni, 16:15-kor kezdődő negyeddöntőbe. Gémesi dühében a fegyverét is odavágta a pástra a végén. A magyar kardvívó asszó utáni nyilatkozatát ITT olvashatja el.

Gémesi Csanád
Gémesi Csanád nem értette, hogyan kaphatta az ellenfele az utolsó tust
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A szombati napon még egy magyar vívó maradt versenyben, a női párbajtőröző Muhari Eszter elődöntőjére a francia ellenfele ellen, szombaton 19:25-től kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!