A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Orbán kötcsei beszédére kíváncsi az LMP

Vágólapra másolva!
A szeptember eleji kötcsei beszéd nyilvánosságra hozását kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől az LMP, amely azt is szeretné, ha a kormány már az önkormányzati választások előtt ismertetné a jövő évi költségvetés legfontosabb számait. Schiffer András frakcióvezető aggasztónak nevezte, hogy a kormányfő "folytatja elődei politikáját".
Vágólapra másolva!

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője felszólította Orbán Viktor miniszterelnökött, hogy még ezen a héten teljes egészében hozza nyilvánosságra a szeptember 4-én, Kötcsén elmondott beszédét. A Somogy megyei településen tartott találkozó nem volt nyilvános, arról csak a HírTv, illetve a kormányfő honlapja számolt be. Az [origo]-nak nyilakozó résztvevők szerint Orbán többek közt arról beszélt, hogy a költségvetési szigor a kormánypárti frakciókon belül is töréseket okozhat.

Ideje lenne, hogy Orbán Viktor megmondja, honnan kívánják elvonni az ezer milliárd forintos nagyságrendűre tett forrásokat - mondta Schiffer. Arra a kérdésre, hogy Matolcsy György gazdasági miniszter egy interjúban azt mondta, már január elsejétől bevezetik a 16 százalékos egykulcsos adót, azt felelte: egyfelől nem értenek egyet ezzel az ötlettel, másfelől más kormányzati tisztviselők 2013-ról beszéltek. Schiffer arra is kérte a kormányt, hogy közölje a jövő évi büdzsé sarokszámait. A frakcióvezető aggasztónak nevezte, hogy a kormányfő "folytatja elődei politikáját", és az önkormányzati választások előtt nem vall színt arról, hogy milyen gazdaság- és társadalompolitikát kíván folytatni.

Schiffer azt mondta, hogy az LMP nem várt csodát a Fidesz vezette kormánytól, és nem hitte el, hogy két hét alatt rendet lehet tenni a közbiztonság területén. Attól sem voltak boldogok, amikor több fideszes politikus is az országgyűlési választások előtt, illetve az után is adócsökkentésről beszélt. Az LMP nem hisz abban, hogy az adócsökkentéssel erősíteni lehetne a társadalmi összetartást, mert ők úgy gondolják, hogy ahhoz ökológiai adóreformra és járulékcsökkentésre lenne szükség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!