Nehéz második 100 napra készülnek a kormánypártok

Vágólapra másolva!
Alapvető változásokat hozó döntéseket ígért a kormány következő 100 napjára Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a párt kihelyezett tapolcai frakcióülésének megnyitóján. A Fidesz és a KDNP képviselői csütörtökön és pénteken tanácskoznak az előttük álló feladatokról, miután Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt ismét értékeli kormánya eddigi teljesítményét. A frakciók délután zárt ajtók mögött vitatkoznak a jövőről.
Vágólapra másolva!

"Példátlan gazdasági és társadalmi válság van Magyarországon" - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kétnapos tapolcai frakcióülésének csütörtöki megnyitóján. A politikus az ülés nyilvános köszöntőjében azt mondta, lehet, hogy az ősz "még nehezebb lesz a kormányzás szempontjából", mint a kormány első 100 napja, és várhatóan "számos olyan döntést fognak meghozni, amely az ország életét alapvetően megváltoztatja, befolyásolja az elkövetkezendő éveket".

A Fidesz és a KDNP képviselői csütörtökön és pénteken a tapolcai Hunguest Hotel Pelion szállodában tanácskoznak az elmúlt időszak eredményeiről és a kormány előtt álló feladatokról. A tanácskozás nagyrészt zárt ajtók mögött zajlik, de délután a pártvezetők sajtótájékoztatót tartanak az eseményekről, amelyről az [origo] is beszámol.

A hotel konferenciatermében a frakciótagok előtt felállított pódiumon Lázár János mellett Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Orbán Viktor és Semjén Zsolt, a Fidesz és a KDNP elnökei, valamint Szájer József, a két párt európai parlamenti delegációjának vezetője foglalt helyet - jelentette a helyszínről az [origo] tudósítója. Lázár közölte: a nyilvános bevezető után először Orbán Viktor fogja "informális keretek között tájékoztatni a képviselőket az elmúlt 100 nap eseményeiről, majd a következő 100 nap terveiről fog beszélni. Orbán kedden nyilvánosan is értékelte kormánya első 100 napját, a mostani "informális" értékelésre azonban az újságírók nem maradhatnak benn. (Orbán keddi kormányértékelőjéről itt olvashat).

Lázár szerint Orbán expozéját kérdések és vita fogja követni, délután pedig a szakpolitikusok csoportokra válva fogják megvitatni a különböző fontos témákat. A tervek szerint pénteken tovább folytatódik az egyeztetés az őszi parlamenti ülésszak terveiről és feladatairól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!