A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tetőzött a Tisza Tiszabercelnél, némileg javult a belvízhelyzet

Vágólapra másolva!
Hétszáznégy centiméteres vízállással tetőzött a Tisza Tiszabercelnél szerda este, csütörtök reggel pedig minimális apadás kezdődött a folyón. A Kettős-Körösön este megszűnik a készültség, a belvízhelyzet kismértékben pedig javult Szabolcs megyében.
Vágólapra másolva!

Másodfokú készültségi szint felett, 704 centiméteren tetőzött a Tisza Tiszabercelnél szerda este, ezért Nagyhalász és Gávavencsellő között növelték a készenléti fokozatot. A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint Nagyhalásznál most másodfokú, Záhony irányában pedig elsőfokú a készültség a folyón. A Tiszán csütörtök reggel lassú apadás kezdődött, de még mindig másodfokú készültség mellett védekeznek a folyón. Másodfokú a készültség a Krasznán, a Túron viszont hamarosan megszűnhet a készültség.

A Kettős-Körös is apad, estére itt is megszűnhet a készültség, a Hármas-Körös azonban még teljes hosszában árad. Az országban jelenleg 326 kilométeren van harmadfokú árvízvédelmi készültség, a Tiszán a Tiszaföldvár és Csongrád-Nagyrév között, illetve a Hortobágy-Berettyó és a Zagyva egyes szakaszain.

Javult a belvízhelyzet

Szabolcsban a csapadékmentes időjárás és a folyók apadása valamelyest javított a belvízhelyzeten. A szivattyúzást folytatják, az elmúlt egy napban összesen 3,9 millió köbméter belvizet emeltek át a csatornákba, folyókba és tározókba. 49-ről 37-re csökkent a készültséget fenntartó települések száma, Újfehértón viszont továbbra is harmadfokú a belvízvédelmi készültség, ott változatlanul mintegy 200 lakóház van veszélyben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesítése szerint a kitelepítések miatt összesen 107 embernek kellett elhagynia otthonát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!