Nem vette észre a rendőrt - állítja a Baross téri gázoló

Vágólapra másolva!
Nem vette észre, hogy elgázolt valakit, és azért menekült, mert nem volt jogosítványa - közölte vasárnap a bíróságon az a férfi, aki pénteken halálra gázolt egy rendőrt a Keleti pályaudvarnál. A büntetett előéletű férfinek egy másik ügyben napokon belül börtönbe kellett volna vonulnia.
Vágólapra másolva!

Nem szándékosan gázolt - ezt mondta újságíróknak vasárnap a bíróságon az a férfi, aki pénteken, menekülés közben elütött egy rendőrt a Keleti pályaudvarnál. A férfi szerint két fegyveres rendőr állt meg előtte, ettől ijedt meg. Azt látta, hogy a mögötte lévő járőrautónak nekiment, de azt már nem, hogy el is gázolt valakit. Azt állította, hogy ha nem mondták volna neki, hogy egy rendőr meghalt, nem is tudott volna róla.

Arra a kérdésre, hogy egyáltalán miért menekült, azt válaszolta, hogy nem volt jogosítványa. Azt is mondta élettársa bíztatta, hogy menjen. Arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogot, a gyanúsított némi habozás után azt felelte, egy pohár sört ivott meg ebéd után, még órákkal a történtek előtt.

A férfi ellen több eljárás is folyik vagyon elleni bűncselekmények miatt. Egy korábbi ügye miatt pár nap múlva börtönbe kellene vonulnia - mondta a hamarosan harminc éves autószerelő férfi.

Tóth Boglárka, a férfi kirendelt ügyvédje szerint még pontosításra vár, hogy miként történt a gázolás, és a nyomozás során derül majd ki az is, hogy a férfi kábítószer hatása alatt állt-e. Arra a kérdésre, hogy kié volt a kérdéses BMW védencére hivatkozva az ügyvéd azt mondta, hogy a gyanúsítotté és az élettársáé.

A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfit vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba, mivel pénteken, menekülés közben elütött egy rendőrt. A gázoló szombatra virradó éjszaka részletes vallomást tett az ügyészségben, és tettét is nagyrészt beismerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!