Vágólapra másolva!
Párizsi éttermek és sörözők tulajdonosai bevételkiesésre panaszkodnak tekintettel az olimpiai játékok miatt bevezetett biztonsági intézkedések nyomán elmaradó vendégekre.

A vendéglátó és kereskedelmi szövetségek francia sajtóban pénteken idézett közös közleménye szerint a szigorú biztonsági intézkedések katasztrofális hatással vannak vállalkozásaikra - olvasható az MTI beszámolójában. Az olimpiai helyszínként szolgáló központi 

Trocadéro téren található éttermek és sörözők forgalma 70 százalékkal csökkent a korlátozások miatt

 a sajtóban ismertetett értesülések szerint.

párizsi olimpia 2024
Az éttermek és sörözők tulajdonosai bevételkiesésre panaszkodnak amiért ellepték a rendőrök Párizst
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Az olimpia kapcsán elrendelt korlátozások negatív gazdasági hatásaihoz még a rossz időjárás, az infláció következtében elmaradó turisták és az is hozzájárul, hogy az üdülni vágyók rendszerint elkerülik Párizst a nyári csúcsidőben.

Az olimpiai játékokat július 26. és augusztus 11. között tartják a francia fővárosban. A hatósági közlemények szerint a látogatók biztonsága előnyt élvez, ugyanakkor a vendéglátósok kifogásolják, hogy a korlátozásokról nem kaptak elegendő információt, így felkészülni sem tudtak megfelelően, a keletkezett kellemetlenségekért pedig gyors kárpótlást követelnek.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!