A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Száz világháborús gránátot rejtő dobozt találtak a Margit hídnál

Vágólapra másolva!
A Margitszigetnél és a Ferihegyi repülőtérnél is világháborús bombákat és gránátokat találtak. A Margit híd mellett a Duna medrében, egy 102 kézigránátot rejtő konténerre bukkantak.
Vágólapra másolva!

Világháborús bombát és más robbanószerkezeteket találtak csütörtökön a Ferihegyi repülőtérnél, valamint a Margitsziget mellett a Dunában - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A tűzszerészekhez még reggel fél 9-kor érkezett bejelentés arról, hogy a Margit híd felújítása során, a Duna medrének kotrása közben, a sportuszoda bejárata közelében két, német gyártmányú konténert találtak. A konténereket kiemelték a Dunából.

Az egyik üres volt, a másikban 102 kézigránátot, 4 kilogramm gyújtót, 4 doboz kézigránátgyutacsot, egy 81 milliméteres magyar repeszaknagránátot, 3 darab 15 centiméteres német repeszromboló gránátot, egy 15 centiméteres töltényhüvelyt és másfél kilogramm lőpormaradványt találtak. A mentesítés idejére a rendőrség lezárta a budai oldalon a margitszigeti futópályát.

Ferihegyen földmunka közben találtak egy 50 kilós, világháborús magyar bombát. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője szerint a gyújtószerkezet nélküli gyakorlóbombát a 2-es pálya ecseri végénél találták, a reptér biztonsági rendszerének felújítása közben. A bomba elszállítása nem befolyásolta a repülésbiztonságot és a Ferihegyi repülőtér légi forgalmát - tette hozzá. A robbanószerkezeteket elszállították a tűzszerészek a központi gyűjtőhelyre, később megsemmisítik őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!