Lemondott mandátumáról a jogerősen elítélt jobbikos képviselő

Samu Tamás Gergő, a Jobbik országgyűlési képviselője ül a bírói tanács előtt a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében, az ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőper tárgyalásán
Vágólapra másolva!
Samu Tamás Gergő, a Jobbik képviselője lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Samu Tamás Gergőt kedden jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. A Jobbik még nem döntött az utódlásról, de a Független Hírügynökség azt feltételezi, hogy a Békés megyei lista második helyén álló Szabóné Kocziha Tünde ülhet Samu Tamás Gergő helyére a parlamentben.
Vágólapra másolva!

A jobbikos Samu Tamás Gergő szerdán lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A képviselőt kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen tíz hónap két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Samu Tamás Gergő parlamenti mandátumával kapcsolatban semmiféle döntés nem született, még a jelölésről, esetleges tervezett jelöltről sem - mondta a Független Hírügynökségnek Pál Gábor, a Jobbik szóvivője. A 24 éves képviselő a Jobbik Békés megyei listájáról került be a parlamentbe. A megyei lista második helyén Szabóné Kocziha Tünde áll, a Független Hírügynökség szerint ő lehet Samu Tamás Gergő utódja.

Samu Tamás Gergőt azért ítélte el a bíróság, mert 2008. március 15-én több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre. A bíróság első fokon tavaly októberben ítélte el, de a képviselő fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság azonban helybenhagyta az elsőfokú döntést, így az ítélet kedden jogerőre emelkedett. A Jobbik kedden közölte, hogy Samu Tamás Gergő rendkívüli jogorvoslattal él a Legfelsőbb Bíróságon az ítélet ellen. Képviselői mandátumát azonban akkor sem kaphatja vissza, ha ott a számára kedvező ítélet születik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!