A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Kisebb földrengés volt Paks közelében

Vágólapra másolva!
Apró földrengést mértek Pakstól északra, a Richter-skála szerint 2,8-as rengés az első jelentések szerint nem okozott károkat.
Vágólapra másolva!

Kisebb földrengés volt Pakstól 8-10 kilométerre északra szombat reggel fél tízkor - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai főosztálya. A közlemény szerint a rengés fészkének mélysége mintegy 10 kilométer volt, erőssége a Richter-skálán 2,8.

A Tolna megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rengést Németkéren néhányan érezték, de károkról nem érkezett jelentés - olvasható az Akadémia közleményében.

Timár Gábor, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetője az [origo]-nak elmondta, a mostani rengés 3,5-ös intenzitású (2,8-as magnitúdójú ) volt, és körülbelül ezerszer ekkora energiának kellene felszabadulnia ilyen mélységben ahhoz, hogy annak az atomerőműre bármiféle technikai hatása legyen. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az erőmű megsérülne, de valószínűleg leállna - tette hozzá Timár Gábor. Ennyi energia 6,5-7-es intenzitású földrengés esetén szabadulna fel.

Timár szerint a mostani földrengés azért érdekes, mert az elmúlt évtizedekben Paks környékén nem voltak jellemzők a földrengések.

A magyarországi szabályozás szerint az atomerőműveket olyan földrengésre kell tervezni, amely tízezer évben egyszer fordulhat elő az országban. A történelmi feljegyzésekből ismert magyarországi földrengések magnitúdiója 6,6-nál kisebb volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!