MN: Fideszes javaslat mentheti meg az oktatási ombudsman intézményét

Vágólapra másolva!
Módosító indítványt nyújtanak be a köznevelési törvényhez, hogy egyértelműsítsék, megmarad a szülők, a diákok és a tanárok joga ahhoz, hogy az oktatási ombudsmanhoz forduljanak, ha vélt vagy valós jogsérelmet tapasztalnak - írja a pénteki Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Módosító indítványt kíván benyújtani a köznevelési törvényjavaslathoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Fidesz az oktatási ombudsman jogkörével kapcsolatban - írja a pénteki Magyar Nemzet. A lap szerint ezzel egyértelműsítenék, hogy a diákok, a szülők és a pedagógusok továbbra is fordulhatnak jogorvoslatért az oktatási ombudsmanhoz.

A csütörtöki Magyar Nemzet arról írt, hogy a köznevelési törvényjavaslat parlament elé került változatában már nem szerepel a szülői, pedagógusi és tanulói jogok között, hogy az oktatási ombudsmanhoz fordulhatnak. Az ombudsmanhoz fordulás lehetősége a korábbi verziókban rendre szerepelt, korábban pedig nem merült föl, hogy az oktatási ombudsman jogköre túl nagy lenne - írta akkor a lap. Aáry-Tamás Lajos ombudsman csütörtökön tájékoztatást kért az ügyben Réthelyi Miklóstól és Hoffmann Rózsától.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága szerint a köznevelési törvényjavaslat megváltoztatásával sem csorbult volna az oktatási ombudsman jogköre, mert az ombudsmanhoz fordulás jogát egy oktatási miniszteri rendelet biztosította volna - írja a pénteki Magyar Nemzet. Ettől függetlenül a minisztérium támogatni fogja az ebben a témakörben beérkező módosító indítványokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!