A pilótán múlik, landol-e mentőhelikopter Győrött

Vágólapra másolva!
A kórházat 11,2 milliárd forintból újították fel, de a helikopterleszállónak nincs használatbavételi engedélye.
Vágólapra másolva!

Csak saját felelősségükre használhatják a pilóták a győri Petz Aladár megyei kórház új helikopterleszállóját, amely elkészült ugyan, de még nincs meg a használatbavételi engedélye. A megyei önkormányzat sajtófőnöke, Ponty Zita szerint a létesítményben az első "éles" landolás a múlt csütörtökön volt, amikor a Vas megyei Tompaládony és Sajtoskál között történt frontális baleset egyik súlyos sérültjét szállították légi úton a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

A pilóta saját felelősségére landolt az új leszállópályán, mert - noha az építmény már tavaly év végén elkészült - a használatbavételi engedélyre még várni kell. A légügyi hatóság törekszik ugyan a leggyorsabb megoldást megtalálni, de az engedélyeztetési eljárás bonyolultabbá vált, így az időközben habgenerátorral is felszerelt, fűtött, éjjeli leszállásra is alkalmas pályatest hivatalosan még nem fogadhat légi járműveket - írta a sajtófőnök.

Ponty Zita közlése szerint az intézmény udvarán lévő leszállópályán továbbra is landolhatnak helikopterek, de az csak nappal tudja fogadni azokat.
Emlékeztetett arra is: a kórház összességében 11,2 milliárd forintos fejlesztésének részeként tavaly november közepére készült el a 330 négyzetméteres új leszállóhely.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!