A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Saját sörfőzdét működtet a nyitrai egyetem

Vágólapra másolva!
Saját sörfőzdében főzik a sört a nyitrai egyetem diákjai. A kapacitás 85 liter, a hallgatók egy jelentős része jelentkezik a sörfőzéskurzusokra.
Vágólapra másolva!

A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, annak egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek az ital minőségéről - adta hírül a SITA hírügynökség.

Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik. A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat malátaüzemek adják. Egy adag sör főzéséhez 10-13 kilogramm maláta szükséges. A sörfőzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30, vagy akár 60 napig is érni hagyják azt.

Február elején a Pécsi Tudományegyetem is közeledett a söriparhoz, ugyanis megállapodást írt alá a Pécsi Sörfőzde Zrt.-vel. A sörfőzde a tervek szerint szerepet vállal majd az oktatásban, az egyetem hallgatói pedig elmehetnek gyakornokoskodni a gyárba. Ezenkívül a vállalat a Pécsi Sörök Boltjában forgalmazott termékek árából tíz százalék kedvezményt biztosít a PTE alumni tagkártyával rendelkező, és azt a helyszínen felmutató fiatalok számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!