A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Tűzből mentették ki egy idősotthon lakóit Somogyban

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy idősotthon tetőszerkezete Vótapusztán hétfő hajnalban. A tűzben senki sem sérült meg, de a kastélyépület lakhatatlanná vált, a 46 lakót átmenetileg egy kollégiumban helyezték el.
Vágólapra másolva!

Lakhatatlanná vált az az idősotthon, mely hétfő kora reggel gyulladt ki a Somogy megyei Vótapusztán. A tűzoltókat öt óra után pár perccel riasztották az otthonhoz, mert a bejelentés szerint a tetőtérből ropogás hallatszott, és füstszag érződött - közölte a tűzoltóság szóvivője. Gál Attila elmondása szerint a tűzoltók nagy erőkkel - hét fecskendővel, egy vízszállítóval, valamint két, magasból mentő járművel - vonultak ki a helyszínre. Csaknem 40 tűzoltó még három órával az oltás megkezdése után is a lángokkal küzdött.

Az egykori kastélyépület tetőszerkezete mintegy 200 négyzetméternyi területen a lángok martaléka lett, oltás közben beszakadt a födém, így csak az utómunkálatok után derül ki, hogy az épületbe visszaköltözhetnek-e az otthon lakói, mint ahogy a tűz keletkezésének okára is a szakértői vizsgálat ad választ - mondta Gál Attila.

Forrás: MTI/Varga György
Teljesen leégett az épület tetőszerkezete

Karsai József, Kadarkút polgármestere hétfő reggel ugyanakkor azt mondta, hogy a lakók bizonyosan nem költözhetnek vissza a kastélyépületbe, mert az oly mértékben károsodott, hogy lakhatatlanná vált. A polgármester közlése szerint az otthon lakóit ideiglenesen a város kollégiumában és egy ifjúsági szállón helyezték el, ellátásukról az iskola konyhája gondoskodik.

Az intézmény vezetője már szervezi, hogy a lakókat a megye négy másik idősotthonában helyezzék el - mondta Karsai József. Hozzátette, hogy az átmeneti szállásokon a körülmények hosszabb időre nem megfelelőek az ellátottak számára, ezért még a hétfői napon szeretnék megoldani, hogy a gondozottakat elköltöztessék a befogadóhelyekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!