A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felfüggesztettet kapott a verekedő rendőr

Vágólapra másolva!
Több helyen eltört az arc- és állcsontja, valamint berepedt az egyik dobhártyája annak az autósnak, akit még tavaly januárban vert meg intézkedés közben egy nagykanizsai rendőr.
Vágólapra másolva!

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélte kedden a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai rendőrt, aki tavaly januárban egy ittas autóvezetőt az előállításakor olyan súlyosan bántalmazott, hogy a férfit kórházba kellett szállítani.

A volt zászlóst egy év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték. Az indoklás szerint az ittasan és jogosítvány nélkül autót vezető sértett a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, menekülni próbált autójával, de elakadt a sáros, fagyott talajon. Az őt utolérő rendőrök közül a 31 éves vádlott többször is ököllel arcul csapta a földre tepert férfit, a fejét a talajba vágta, ettől több helyen eltört az arccsontja, az állcsontja, illetve berepedt az egyik dobhártyája.

A sértettet öt napig kezelték a nagykanizsai kórházban. A bántalmazott férfi először nem mondta meg, miért is került kórházba, két nap múlva azonban jelezte, hogy megverték, később pedig feljelentést tett.

A bíró felidézte, hogy a vádlott mindvégig tagadott, úgy próbálta beállítani a történteket, mintha szabályos rendőri intézkedés történt volna. Ezt a járőrtársa - aki a bíró szerint egyeztetett vallomásáról a vádlottal - hasonlóan adta elő, a velük lévő rendőrnő pedig azt mondta, hogy távol állt a történtektől, ezért azt nem látta pontosan.

Nem fogadta el a bíróság a sértettet kórházba szállító két rendőr vallomását sem: az orvos szakértők cáfolták azt az állításukat, hogy a férfi a járőrkocsiban saját magának okozta volna a sérüléseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!