A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen elképesztő üzletet csinált ezen a nyáron, a hajdúsági együttes rekordösszegért adta el a nigériai Hamzat Ojedirant az egyik legjobb francia csapatnak, az RC Lens-nak.

A Debrecen tavaly februárban előbb kölcsönben szerezte meg a nigériai játékost, akit aztán fél évvel később, mindössze 45 ezer euróért igazolt le az albán élvonalban szereplő KF Egnatia együttesétől. A 20 éves középpályás a magyar csapatban rengeteget fejlődött, idővel alapemberré és a klub egyik legjobb játékosává vált. A DVSC színeiben 31 bajnokin 3 gólt szerzett Ojediran, aki rengeteget köszönhet a futballnak, mert a labdarúgás révén tudott kiemelkedni nehéz családi helyzetéből.

A futball az eszközöm a túléléshez: a testvéreim, a szüleim annak is köszönhetik, hogy javul az élethelyzetünk, hogy én focizok. Persze ez nem csak a foci szeretetéről szól, ha boldog vagyok, az azt jelenti, hogy a körülöttem lévők is boldogok.

Segíthetem őket, miközben a saját célomra fókuszálok" - nyilatkozta a debreceni dehir.hu oldalnak a fiatal futballista, akinek hét testvére van, és saját elmondása szerint a 17 éves öccse is hamarosan Európába igazolhat.

Hamzat Ojediran a Debrecen egyik legjobbja volt az előző idényben
Fotó: x.com/Garyncha89/

Az NB I-ben nyújtott teljesítményére külföldön is felfigyeltek, idén nyáron pedig szenzációs dolog történt a tehetséges játékossal, mert a francia élvonalban szereplő RC Lens 1,5 millió euróért leigazolta a Debrecentől. A hajdúsági csapat történetében az átigazolási összeg rekordnak számít, korábban még egyetlen külföldi labdarúgóért sem fizettek ennyit a DVSC-nek.

Nem Ojediran az első játékos, aki a Lokiből a Lens együtteséig jut, kétszeres gólkirályunk, Adamo Coulibaly 2013-ben igazolt Franciaországba, ahol két szezon alatt 10 gólt szerzett. 

Hamzat Ojedirannak köszönjük a DVSC-ért tett szolgálatait, és sok sikert kívánunk további pályafutásához!" - írta közleményében a magyar csapat az átigazolás bejelentése után.

A Debrecentől távozó középpályás a jövőben tehát európai topligában futballozhat, ráadásul a francia bajnokság egyik sztárcsapatánál bizonyíthat. 

Az RC Lens 1998-ban bajnoki címet nyert, játszott már elődöntőt a nemzetközi kupaporondon, az előző idényben pedig kivívta a Konferencia Liga-indulás jogát. A francia együttes 2023 tavaszán mindössze 1 ponttal lemaradva a Paris Saint-Germain mögött második lett a bajnokságban, így a 2023/2024-es évadban a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetett. A csoportkörben az Arsenal és a PSV Eindhoven mögött a harmadik helyen végzett, megelőzve a Sevillát, így átkerült az Európa-ligába, ahol Sallai Ronald csapata, a Freiburg búcsúztatta a rájátszásban.

A 20 éves védekező középpályás 2028-ig szóló szerződést kötött, új klubjában a 15-ös mezszámot viseli majd. A Lens a francia bajnokságban a hetedik helyen zárta az előző idényt, az új szezonban pedig az Angers otthonában játssza első meccsét a Ligue 1-ben.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!