Blikk: Bújócskázó kisgyerek buktatta le a pécsi gyilkost

Pécs, Bándy Kata, gyilkosság, P. László, az elkövető élettársának lakóhelye a Magtár utcában
Vágólapra másolva!
Halálosan megfenyegette a pécsi gyilkosság gyanúsítottja azt a kilencéves kisgyereket, aki a Blikk információi szerint először fedezte fel a meggyilkolt pszichológusnő holttestét. A lapnak a gyerek anyja azt mondta, hogy elfogása előtt a gyilkos egy fekete autóval vette üldözőbe az őt lebuktató gyereket. A rendőrség az [origo]-nak egyelőre nem kommentálta a lap értesülését.
Vágólapra másolva!

Egy kilencéves kisfiú vezette nyomra a rendőröket a pécsi gyilkosság ügyében - írja a szerdai Blikk. A lap szerint a társaival bújócskázó kisgyerek találta meg a múlt héten először a megfojtott rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét. A gyereket és családját ezért a bűncselekmény gyanúsítottja állítólag halálosan meg is fenyegette.

A fiú édesanyja a lapnak azt mondta, hogy a gyerek az unokatestvérével bújócskázott a bokros részen, ahol a lány holtteste feküdt. Miután megtalálták a testet a szemetesárokban, a nő állítása szerint a gyanúsított, P. László megfenyegette a gyereket: "Kiirtom a családodat, ha egy szót is szólni merészelsz" - idézte az asszony a férfit.

A holttestet megtaláló gyereket az eset után P. László egy fekete autóval vette üldözőbe - állítja az anyja, aki szerint a gyilkos figyelhette a helyszínt, így tudhatta, hogy a gyerek rátalált a holttestre. A kisfiú az eset után részletes személyleírást adott üldözőjéről a rendőröknek - írja a Blikk.

A megfenyegetett család az eset után annyira megijedt a fenyegetéstől, hogy azonnal el is költözött Pécs Ledina városrészéből. A rendőrségnek azonban a bejelentés után a látókörébe került a gyanúsított, akit vasárnap fogtak el a rendőrök menekülés közben. P. László azóta a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett, amelyben elismerte, hogy szexuális indíttatásból támadt a meggyilkolt lányra (a férfi vallomásáról itt olvashat részletesen).

Az [origo] szerda reggel megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudja, valóban a kisgyerek vezette-e nyomra a rendőröket, hiszen a korábbi információk szerint egy felnőtt férfi találta meg az áldozat holttestét. A főkapitányság szóvivője azonban közölte, hogy egyelőre nem árulhatnak el további részleteket az ügyről. A rendőrség korábbi közleményében azt ígérte, hogy csak a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tart sajtótájékoztatót: a szóvivő szerint ezen a tájékoztatón válaszolják majd meg a menet közben felmerült kérdéseket is.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen (az ügy hátteréről itt, a gyilkosról készült anyagunkat pedig itt olvashatja).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!