Rokoni DNS-minta árulkodhat a pécsi gyilkos társáról

Vágólapra másolva!
Megtalálta a rendőrség azt a DNS-mintát, amely a pécsi gyilkosság tettestársához vezet - írja a Blikk. A hivatalosan nem megerősített értesülés szerint a DNS azt mutatja, hogy a már őrizetbe vett gyanúsított, P. László egyik rokona is érintett a gyilkosságban. Ha valóban rokoni szálat mutat a DNS, az tovább erősíti a feltételezést, hogy P. László eltűnt unokatestvére lehet a tettestárs.
Vágólapra másolva!

Egy második elkövető DNS-ét is megtalálták a nyomozók a Pécsett meggyilkolt pszichológuslány, Bándy Kata holttestén - írja saját értesüléseire hivatkozva a pénteki Blikk. A lap szerint a már őrizetbe vett gyanúsított, P. László DNS-e mellett "egy másik férfi anyagmaradványát" is megtalálták a holttesten. A rendőrség egyelőre nem kommentálta a lap értesülését, a DNS-mintákról a nyomozás érdekében továbbra sem nyilatkoznak.

A Blikk szerint ugyanakkor nagyon fontos lehet a nyomozásban a második DNS-minta. A lap úgy értesült, hogy ennek alapján kimutatható: a másik elkövető P. László rokona volt. Ha ez valóban így van, az alátámasztja azokat a csütörtöki találgatásokat, amelyek szerint a gyilkosságot beismerő P. László unokatestvére is jelen lehetett a gyilkosságnál.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy P. László unokatestvérével, J. Olivérrel lakott együtt Pécsen a gyilkosság után is, és a férfit azóta sem találják a rendőrök. A férfi anyja azt mondta a lapnak, hogy a fia sosem egyedül követte el a bűncselekményeit, és unokatestvérével rendszeresen bandázott.

A rendőrség nem erősítette meg, hogy köröznék az unokatestvért is, de lakóhelyén, Tompán a Blikknek azt mondták, hogy nyomozók keresték a férfit, mert "szerettek volna beszélni vele". A lap úgy tudja, hogy a rendőrök egy öreg, piros autót is keresnek, amellyel P. László és unokatestvére "vasazni járt".

Csütörtökön több lap is írt arról, hogy a rendőrség továbbra is keresi a gyilkos tettestársát, mivel az ügyben kitűzött nyomravezetői díjat még nem vonták vissza. Bár P. László részletes vallomásában többször is megerősítette, hogy egyedül követte el a gyilkosságot, a nyomok alapján a rendőrség kétségbe vonja a vallomás valóságtartalmát. A nyomozók azt tervezték, hogy csütörtökön hazugságvizsgálatnak vetik alá a férfit, de ez végül elmaradt. A Blikk információi szerint azért, mert P. László nem vállalta a vizsgálatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!