Felhúzta a szomszéd, előkapta a kézigránátot

Vágólapra másolva!
Kézigránáttal fenyegette meg szomszédját egy nagykanizsai férfi, aki saját házának gázvezetékét is megrongálta, hogy felrobbantsa az épületet, csak a rendőröknek sikerült megfékezniük őt hétfő éjszaka - tudta meg az MTI a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Az MTI értesülése szerint a férfi szóváltásba keveredett a szomszédjával, akit azzal fenyegetett meg, hogy felrobbantja, és nyomatékul két kézigránátot vitt ki a házából az utcára. Nekitámadt a helyszínre érkező rendőröknek is, akik csak megbilincseléssel tudták megfékezni. Kiderült, hogy a férfi szándékosan megrongálta a házának gázvezetékét is. A szivárgást a gázszolgáltató szakemberei szüntették meg, ezután tűzszerészek érkeztek az épülethez.

A rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte a férfi letartóztatását - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedd délután. A helyszínre érkező járőrök a fenyegetőzőt saját házának udvarán találták, mellette a földön két páncéltörő gránát hevert. Felszólították, hogy távolodjon el a robbanószerkezetektől, erre azonban nem volt hajlandó, ezért megbilincselték.

A Zalai Hírlap online kiadása kedden arról számolt be, hogy a férfi feltehetően ittas volt, és a vita már kora este elkezdődött. A szóváltás odáig fajult, hogy a fenyegetőző azt kiabálta, kézigránáttal dobja be szomszédja ablakát. A gázszivárgás megszüntetése után láttak munkához a tűzszerészek a házban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!