A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ilyen cseh vodkát ne vegyen

cseh mérgezett vodka, metilalkohol, Ilyen cseh vodkát ne vegyen
Vágólapra másolva!
Közzétette a hamisított alkoholos italok címkéit a cseh egészségügyi minisztérium. Az alkoholmérgezéses esetek miatt Magyarország nem rendelt el korlátozást a cseh szeszes italok behozatalára, csak figyelmeztetnek, hogy a listán szereplő termékekkel fokozott óvatossággal kell eljárni.
Vágólapra másolva!

Csehországban még nem erősítették meg a veszélyes alkohol forrását, de a cseh Egészségügyi Minisztérium közölt egy listát a hamisított alkoholos italok címkéiről.


Nagyobb méretért kattintson a képre!

Csehországban ideiglenes vészhelyzeti bizottságot állítottak fel az egészségügyi minisztériumban, miután 21-re emelkedett a metilalkohol-mérgezésben meghaltak száma, és további közel negyven súlyos állapotban lévő embert kórházban ápolnak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedd reggeli közleménye szerint jelenleg nincs arról információ, hogy Magyarországra is került volna a mérgező szeszes italokból, azonban elrendelte ezeknek a termékeknek a fokozottabb ellenőrzését.

A NÉBIH azzal nyugtat, hogy a legális hazai forgalomban kapható, a vonatkozó előírásoknak mindenben megfelelő szeszes italok metanolmérgezést nem okozhatnak. "Illegális eredetű, szándékosan hamisított, továbbá házilag, szakértelem nélkül és nem ellenőrzött körülmények között előállított italok esetén fordulhat elő magas metanoltartalom" - teszik hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!