Zúzódásokkal megúszta Lázár a halálos balesetet

karambolozott a Lázár Jánost szállító kisbusz az M5-ös autópályán, egy nő a balesetben meghalt
Vágólapra másolva!
A Lázár János államtitkárt szállító autó az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében ütközött egy a belső sávba sodródott gépjárművel. A balesetben egy nő meghalt, Lázárnak nem lett komolyabb baja, de kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Karambolozott a Lázár Jánost szállító autó szerda reggel az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében. "Ismereteim szerint nincs komolyabb baja" - mondta az [origo]-nak Lázárról Balczó Barnabás kabinetfőnök. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint az egyik személygépkocsiban egy nő életét vesztette, a másik személygépkocsiban két férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, őket további vizsgálat és ellátás céljából kórházba szállították. Az államtitkárt szállító kisbuszban csak ő maga, és a sofőrje ült.

Forrás: MTI/Noszlopy N. Miklós
A Lázár Jánost szállító kisbusz az út mellett

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján azt közölte: az elsődleges adatok szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 109-es kilométerszelvénynél egy Ford Fiesta típusú személygépjármű a belső forgalmi sávban haladt, amikor eddig tisztázatlan okból többször is letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközött. A második ütközés után az autó besodródott a külső sávba, ahol a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.

Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője az MTI-nek elmondta, Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és a gépkocsivezetőjét vitték be szerda reggel az intézmény baleseti sebészetére, mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, kezelésük további kórházi ellátást nem igényel, ezért elhagyhatták a kórházat - tette hozzá.

Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy a baleset során egy fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A baleset az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 107-108-as kilométerszelvény között történt. A helyszínelés megkezdődött - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI/Noszlopy N. Miklós
A személygépkocsiban utazó fiatal nő meghalt

Korábban a Kormányszóvivői Iroda közleményben tudatta: "tisztázatlan okok miatt, a belső sávban veszteglő gépjárműnek ütközött" a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító autó. A Kormányszóvivői Iroda későbbre ígért tájékoztatást a részletekről az MTI-nek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről