Vágólapra másolva!
Lamine Yamal, az FC Barcelona friss Európa-bajnok szélsőjét Lionel Messi utódjaként emlegetik. A 17 éves játékos most újabb lépést tett a nyolcszoros aranylabdás támadó nyomdokai felé, ugyanis megkapta az argentin klasszis egykoron viselt mezszámát.

Lamine Yamal a következő szezonban 19-es mezszámmal fog futballozni az FC Barcelonában. Az 17 éves szélső eddig 27-esben játszott, most viszont átvált arra a mezszámra, amelyben Lionel Messi futballozott 2006 és 2008 között. 

Messi a 2004/05-ös szezonban debütált a Barcelonában, az első két szezonjában 30-as mezszámmal játszott, majd a 2006/07-es szezonban váltott 19-esre, amelyben szintén két idényt húzott le. Az argentin zseni akkor kapta meg a 10-es számot, miután 2008 nyarán Ronaldinho az AC Milan csapatához igazolt. 

firo : 14.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Final, 1/4 Final, M51, Match 51, ESP, Spain - Eng, England
Lamine Yamal az Eb-n is 19-es számmal játszott
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 19-es számot Messi tette híressé Barcelonában, de rajta kívül viselte egy rövid ideig Sergio Agüero is mielőtt vissza kellett vonulnia a szívproblémája miatt, és hordta a legendás holland támadó, Patrick Kluivert is az 1998/99-es szezonban. 

A Barcelona jelenlegi 10-es az az Ansu Fati, aki az előző szezonban a Brighton csapatánál futballozott kölcsönben, de mivel Angliában nem tudta megváltani a világot, így a felkészülést a katalán csapatban fogja megkezdeni. Azonban könnyen lehet, hogy ha a Bissau-Guineában született spanyol válogatott támadó nem tudja beverekedni magát a Barcelonába, hamarosan a 10-es szám is felszabadul majd, Lamine Yamal pedig lecsaphat majd rá, hogy még inkább Messi nyomdokaiba lépjen.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről