A fia ölte meg a pesterzsébeti nőt

Vágólapra másolva!
A rendőrség egy 25 éves férfit gyanúsít azzal, hogy vasárnap egy veszekedés után megölte a saját anyját pesterzsébeti otthonukban. H. Levente előbb tagadta, majd beismerte a tettét.
Vágólapra másolva!

Megalapozottan gyanúsítható a hétfőn elfogott 25 éves férfi azzal, hogy a XX. kerületi házukban megölte édesanyját. A rendőrségre vasárnap a kora esti órákban érkezett egy bejelentés, miszerint két férfi egy XX. kerületi házban összeszólalkozott, majd dulakodni kezdett. Eközben mindketten megsérültek, ezért a kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzájuk. A helyszíni szemle során a rendőrök a házhoz tartozó melléképületben egy 51 éves nő holttestét találták meg.

A rendőrség még hétfőn elfogta a feltételezett gyanúsítottat, aki a megölt nő fia. Anya és fia között rendszeresek voltak a viták, amiért a fiú az asszony új férjét okolta - közölte kedden a rendőrség. H. Levente eleinte tagadta, majd folytatólagos kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy 2012. november 11-én az édesanyjával összevitatkozott, majd a házuk emeletén egy eszközzel fejbe vágta, amitől az asszony elveszítette eszméletét, és összeesett. Ekkor telefonon hívta a feleségét, majd a nő segítségével az akkor már élettelen testet közösen az udvarra vonszolták. A testet letakarták egy pléddel, majd igyekeztek a szobában lévő vérnyomokat eltüntetni. A fiú az általa elkövetett bűncselekményért is a nevelőapját okolta, ezért azzal a szándékkal várta haza, hogy őt is megöli. A nevelőapa hazaérkezése után a vita hevében H. Levente megszúrta a férfit, eközben a fiú kezét is megsértette a konyhakés. E. Arthúr a szúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fiú azzal indokolta tettét, hogy az anyját a második férje befolyásolta, megváltozott, ami a fiút feldühítette, és érzelmileg eltávolodott anyjától.

Az ügyben a BRFK Bűnügyi Főosztály emberölés miatt folytat büntetőeljárást. H. Leventét a kihallgatása után a rendőrök őrizetbe vették, majd az ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását indítványozták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!