Beszólt a tanároknak, majd elnézést kért a miniszter

Vágólapra másolva!
Az oktatásért is felelős miniszter egy szoboravatásról indult épp vissza a Parlamentbe, amikor azt találta mondani a sztrájkra készülő pedagógusokról, hogy alig várják, hogy ne kelljen tanítani. Délután a miniszter gyorsan elnézést kért.
Vágólapra másolva!

"Rohanok vissza Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani" - mondta a Gödöllői Hírek szerint Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője egy szoboravatás végén.

Balog csütörtök délután gyorsan ki is adott egy közleményt, amelyben elnézést kért a megsértett tanároktól, és reményét fejezte ki, hogy a pedagógusok változatlanul megegyezésre törekszenek.

"A pedagógus szakszervezetekkel való tárgyalásokra készülve izgalmamban egy szerencsétlen mondatot mondtam egy rendezvényen, amiért mindenkitől elnézést kérek. Nem állt szándékomban senkit sem megbántani. Becsülöm és tisztelem a pedagógusokat és elismerem munkájukat - ezen a rosszul sikerült mondat semmit sem változtat, bárki bármit is szeretne elhitetni" - áll a bocsánatkérő közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről