A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Döglődő felvonók toltak ki a Mátrában síelő magyarokkal

Vágólapra másolva!
Elvágták a mátrai sípályák áramellátását a hó alatt kidőlő fák, ezért hiába volt ideális a síterep, leálltak a sífelvonók Mátraszentistvánon. Az áramszolgáltató hárítja a felelősséget, a sípark üzemeltetője pedig bosszankodhat, mert egy nap alatt közel ezer síbérletet váltottak vissza a hoppon maradt magyar síelők.
Vágólapra másolva!

Egész szerdán akadozott az áramellátás a Felső-Mátrában, ahol kidőlő fák szaggatták el az elektromos vezetékeket. Az áramkimaradás többek között Galyatetőt és környékét érintette, és leálltak miatta a Mátraszentistváni Sípark sífelvonói is.

A problémát az okozta, hogy az elmúlt napokban rendkívüli mennyiségű úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabb területein - magyarázta Boros Norbert, a terület áramellátásáért felelős ELMŰ-ÉMÁSZ sajtószóvivője. A lerakódó hó több helyen fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását.

Az áramszolgáltató szerint szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, ugyanakkor a kialakult helyzetért a cég nem érzi magát felelősnek. Boros szerint ugyanis az erdőtörvény előírja, hogy a területek gazdái a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat: ez nem történt meg, és a szóvivő szerint ez okozta a fakidőléseket.

Forrás: MTI/Komka Péter
Forrás: MTI/Komka Péter

Snowboardosok Műátraszentistvánon: szerdán nem örülhettek (képünk illusztráció)

A folyamatos áramkimaradások szerdán nagyon megkeserítették a Mátrába érkező síelők életét. Mivel leálltak a felvonók és a konyhák, a messziről, sokszor több száz kilométerről érkező látogatók dühöngve indultak haza - mondta Erneszkorn Tamás, a sípark médiareferense. Hozzátette: az áramszünet miatt a mátraszentistváni síközpont várhatóan milliós károkat szenved, mivel egyrészt hatalmas bevételkiesés érte őket, másrészt több berendezésük is tönkrement.

A sípark szerint csak szerdán közel ezer vendég váltotta meg a síbérletét, akiknek a felvonók leállása miatt vissza kellett fizetni a jegy árát. Az áramszolgáltató pedig csak annyit ígért, hogy "amennyiben nem lesznek rendkívüli időjárási körülmények", estére sikerülhet helyreállítaniuk az áramszolgáltatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!