462 millióért vesznek BKV-táblákat

Vágólapra másolva!
A BKV a napokban 462 millió forintos szerződést kötött táblák és matricák vásárlására hat céggel - írja a Blikk. Ebből a pénzből előreláthatólag négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat, villamosokat. Tavaly 6500 busz- és villamostáblát rendeltek meg a BKV-járművekre a lopások és az átnevezések miatt, naponta állítólag átlagosan 16 táblát lopnak el.
Vágólapra másolva!

Négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat, villamosokat a tervek szerint abból a 462 millió forintból, amennyiért most táblákat vettek a BKV-járatokra. Ez azt jelenti, hogy évente nagyjából 115 millió forintot költhetnek el erre a célra - írja a Blikk.

A BKK sajtóosztálya közölte, hogy tavaly 6500 busz- és villamostáblát rendeltek meg a BKV-járművekre, mivel a sajtóosztály szerint gyakoriak a lopások a buszokon és villamosokon. A sajtóosztály szerint a táblák 15-20 százaléka eltűnik egy év alatt, vagyis "5-6 év alatt az összeset ellopják". Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 16 táblát lopnak el. Tavaly azért is kellett a táblák egy részét lecserélni, mert a Fővárosi Közgyűlés átnevezett több tucat olyan utcát, teret, ahol megállnak a BKV járatai.

"Bárhogy is számolom, túl sok az évi 6 ezer tábla. Főleg, hogy az újabb járművekben már nincs is szükség rájuk, hiszen elektronikus kijelzőket használnak" - mondta Gulyás Attila, a BKV egyik szakszervezeti vezetője. Gulyás szerint ideje lenne mindenhol digitális kijelzőkre váltani. Hiszen azokat nem tudnák ellopni, és nem kell kidobni akkor sem, ha valamelyik utcát átnevezik.

A Blikk szerint a BKV nem kötött rossz üzletet, mert a matricákat négyzetméterenként mintegy 5 ezer forintért kapja, miközben a lap által megkérdezett cégek 8-14 ezer forintra árazták ugyanezt. A busz- és villamostáblákat mennyiségtől, mérettől és típustól függően darabonként 800-2800 forintért szállítják a cégnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről