Vágólapra másolva!
Helyreállt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharban és Borsodban. A viharos szél hatezer háztartásban okozott gondot. Szabolcsban még dolgoznak a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatók szakemberei, ott délután még kétezer fogyasztóhelyet érintett a probléma.
Vágólapra másolva!

Helyreállt az áramszolgáltatás a pénteki vihar után Hajdú-Bihar megyében, ahol az orkánerejű szél okozta áramkimaradások összesen kilenc települést, több mint háromezer fogyasztót érintettek - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Kiss Szilvia helyettes szóvivő elmondta: az E.ON szakemberei péntek délután végeztek a kárelhárítással, legfeljebb kisebb kimaradásokkal lehet még számolni.

A tűzoltóknak Hajdú-Biharban főként úttestre, járdára dőlt fákat, ágakat, illetve járókelőket veszélyeztető meglazult cserepeket, vakolat- és kerítésrészeket kellett eltávolítaniuk. A közlekedőknek mostanra már télies útviszonyokkal sem kell számolniuk - tette hozzá a tűzoltó főhadnagy.

Ismét van áram Borsod-Abaúj-Zemplén megye minden településén is, ahol a csütörtök éjjeli, péntek hajnali szélvihar miatt akadozott, illetve szünetelt a szolgáltatás - közölte Irlanda Boglárka, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. igazgatósági megbízottja.

Tájékoztatása szerint több mint 3000 háztartás maradt ideiglenesen áram nélkül, vezetékszakadás, oszlopok kidőlése, szigetelők törése miatt a megyében. A bodrogközi településeken mindenhol van áram, 39 fogyasztónál azonban még dolgoznak a szerelők a hiba elhárításán.

Az áramkimaradások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtották leginkább. A megyéről a legfrissebb hírek délután ötóraiak, ezek szerint - bár volt időszak, amikor harminckét településen volt probléma az áramellátással -, már csak 10 településen volt többnyire részleges kimaradás, amely körülbelül 2000 fogyasztóhelyet érintett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről