A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Felforgatták Budapest közlekedését

árvíz, Budapest, panoráma
Vágólapra másolva!
A BKK az árvíz miatt és a tömegközlekedés gyorsítása érdekében számos pontom átalakította a budapesti közlekedést. Például a Váci utat lényegében lezárták, a budai Fő utcába, a Török utcába, a Budafoki út belső szakaszára csak a buszok hajthatnak be. A Hegyalja úton és más nagyobb utakon is ideiglenes buszsávot nyitottak. A Szent István körúton és a Váci úton hétfőn reggel hatalmas torlódás alakult ki.
Vágólapra másolva!

Budapesten jelentős forgalmi változások lépnek életbe hétfőn az árvíz miatt - figyelmeztetett közleményben a BKK hétfőn reggel. A főváros közlekedési cége azt kéri a budapestiektől, hogy ne üljenek autóba, hanem használják a tömegközlekedési eszközöket. A metrók, a HÉV-ek és a főbb villamosok ma gyakrabban járnak. A BKK azt kéri, hogy akinek mégis muszáj autóznia, az M0-s körgyűrűn vagy a Hungária-körgyűrűn keresztül kerülje el a belvárost.

A Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is lezárva maradnak. A lezárások miatt speciális forgalmi intézkedésekre is sor kerül - ezek célja a tömegközlekedés előnyben részesítése és a fővárosba beérkező forgalom elterelése. Utóbbival a kocsisorok feltorlódását akarják megakadályozni a belvárosban.

A leglényegesebb forgalmi változások a következők:

- A kettes metró szerelvényei nem állnak meg a Batthyány téren, a H5-ös hév vonatai pedig a Margit hídi felszíni állomásig közlekednek Békásmegyer és Szentendre felől, de továbbra is járnak a HÉV-pótló buszok is. Az M2-H5 pótlóbusz, amely a hétvégén közlekedett, megszűnt, viszont M2 jelzéssel állomáspótló autóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér - Batthyány tér - Fő utca - Clark Ádám tér útvonalon.

- A Lánchíd és a Margit híd között a Fő utca és a Bem rakpart, illetve az Árpád fejedelem útja belső szakasza dél felé kizárólag a hatóságok és a buszok számára járható - a 86-os busz tehát a vonal teljes hosszában közlekedik. Ezek és az alsó rakpart lezárása - hiszen azt víz borítja - miatt csak Pesten keresztül lehet eljutni Dél-Budáról Észak-Budára.

- Óbuda és a Szépvölgyi út felől Pest kizárólag az Árpád hídon érhető el. Az Árpád fejedelem útjára dél felé csak a buszok hajthatnak be a Komjádi Uszodánál.

- A 11-es, 39-es és 111-es autóbuszok a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán téri végállomásra járnak.

- Az árvízi védekezés miatt a rendőrség lezárta a Váci utat az Árpád úti csomópontnál. Jelenleg egy-egy forgalmi sáv járható a Váci úton, ezért jelentős forgalmi torlódásokra kell számítani a térségben.

- A Török utcát kizárólag az autóbuszok használhatják a Margit körút és az Üstökös utca között. A közúti forgalom az utat egyáltalán nem használhatja, az éjszaka folyamán az itt parkoló kocsikat elszállították.

- Az M1-M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a mai buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítottak ki.

- A Hegyalja úton rendkívüli buszsávot jelöltek ki az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig a centrum irányában. Vagyis ezen a szakaszon a Hegyalja úton csak egy sáv járható.

- A Szerémi útról a Rákóczi (Lágymányosi) hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen két sávon lehet felhajtani a hídra.

- A Budafoki út Bogdánffy út - Szent Gellért tér közötti szakaszát lezárják a közúti forgalom elől, ide csak a hatóságok és az árvízi közlekedés során kiemelt szerepet kapott, csaknem kétszeres kapacitással működő, a budai rakparti villamosokat is pótló 86-os, valamint a 133E és a 233E autóbuszok hajthatnak be. A Budafoki út külső kerületekből érkező forgalmát a Rákóczi hídra és a Petőfi hídra terelik.

- A Rudas fürdő előtti villamossínekre mától nem hajthatnak fel az autók, csak a villamosok és a buszok.

- A belváros irányába haladó 53-as, 150-es és 250-es autóbuszjáratokat a Nagyszőlős utcából Hamzsabégi útra tereljük, onnan kanyarodnak a Bartók Béla útra, a buszsávba. Emiatt néhány megálló ideiglenesen megszűnik. A Budaörs és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedő 240E autóbuszok is a kizárólag buszok számára fenntartott Hamzsabégi útra terelve közlekednek.

- Az Árpád fejedelem útja felől nem lehet felhajtani a lezárások miatt a Margit hídra. A Margit hídon a Buda felé vezető két sávból csak az egyik járható, ezért a Szent István körúton torlódás alakult ki. Egyirányúsítják a Frankel Leó utcát az Üstökös utcától a Zsigmond térig kifelé irányban.

- A Döbrentei tér és a Clark Ádám tér között is lezárják a felső rakparti utakat. Ide is csak a 86-os buszok hajthatnak be. Az Erzsébet híd felől és a Szent Gellért rakpart felől az Attila út felé haladhatnak az autósok, de Észak-Buda a Széll Kálmán tér felől sem megközelíthető közúton a Bem József tér lezárása miatt.

- A Villányi úton közlekedő 61-es villamos járatait jelentősen sűrítik.

- A 19-es és 41-es villamosok a Döbrentei tértől terelt útvonalon a Széll Kálmán térre közlekednek, így a 18-as villamos vonalán jelentősen megnövelik a kapacitást a Krisztinavárosban.

- A Kongresszusi Központ parkolóját az árvízi rendkívüli forgalmi rend idejére P+R parkolóként működtetik. A használati díj egy BKK-vonaljegy ára, azaz 350 Ft egy napra.

- Itt még részletesebb információkat talál a forgalmi változásokról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!