Megnyitották a Bem rakpartot, a Lánchíd utcát

Vágólapra másolva!
Péntek hajnalban az árvíz miatt lezárt útszakaszokat nyitottak meg Budapesten. Újra jár a szentendrei HÉV.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalban megnyitották a budai Döbrentei utcát, a Lánchíd utcát, a Bem rakpartot, a Fő utcát és a Bem teret a közúti forgalom számára. Már a 86-os buszok is eredeti útvonalukon közlekednek - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán.

A H5-ös hév a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között várhatóan péntek déltől vagy szombat hajnaltól indul újra. Az alsó rakpartok változatlanul le vannak zárva, ezért továbbra is arra kérnek minden budapestit és a fővárosba tartó ingázót, hogy az egyéni autóhasználat helyett válasszák a közösségi közlekedést, vagy a belsőbb területeken használjanak kerékpárt. A BKK kötöttpályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai megnövelt kapacitással közlekednek.

Ismét használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok az Újpesti vasúti hidat (Északi összekötő híd), de a Népsziget lezárása továbbra is érvényben marad. Újra megáll az M2-es metró a Batthyány tér állomáson, és eredeti útvonalon közlekednek a 11-es, 111-es, 39-es, 160-as és 260-as buszok. A metróállomáson lévő jegypénztár még nem üzemel, de a felszínen lévő mozgóárusnál biztosított a jegy- és bérletvásárlás. Az aluljáró üzletei még nem nyitottak ki.

A Margitsziget továbbra is le van zárva, így a 26-os autóbuszok nem közlekednek, a 4-6-os villamosok pedig nem állnak meg a Margitszigetnél.

Viszont pénteken déltől ismét a teljes vonalán közlekedik a H5-ös hév Békásmegyerről és Szentendréről a Batthyány térig, a szokásos menetrend szerint. A Batthyány térről az első szerelvény Békásmegyerre 12 óra 8 perckor, Szentendrére pedig 12 óra 18 perckor indult. Ezzel megszűnt a Szentlélek tér és a Batthyány tér között közlekedő H5-ös jelzésű hévpótló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!