A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Balog: Méltónak kell lenni a Nemzeti Színház névre

Vágólapra másolva!
Augusztus 26-ától árulják a jegyeket az új Nemzeti Színház nyitóelőadására, amely egy Tamási Áron-darab lesz. Az új igazgató, Vidnyánszky Attila szerint a színház az egyik legkifejezőbb eszköz egy ország építésére.
Vágólapra másolva!

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a budapesti Nemzeti Színház szerdán. Az eseményen az emberi erőforrások minisztere arról szólt, hogy a társulat nehéz feladat előtt áll, amelynek teljesítéséhez a kulturális kormányzat minden szükséges segítséget meg fog adni.

"Feladatuk lényege, hogy olyan színházat műveljenek, amely méltó a nemzeti színház megnevezésre" - hangsúlyozta Balog Zoltán. Hozzátette: a legfontosabb ezen belül az, hogy annak a mércének, amelyet művészi hitvallásuk jelent, megfelelnek-e.

Vidnyánszky Attila, a színház új igazgatója Federico García Lorca spanyol íróval szólva arról beszélt, hogy "a színház az egyik legkifejezőbb eszköz egy ország építésére, (...) néhány év alatt képes megváltoztatni egy nép fogékonyságát". A direktor megjegyezte: a provokációra épülő művészetet nem tartja nagyra, másfajta színházat csinálnak. Mint mondta, az igazságot próbálják mutatni, korszerű színházi nyelven, amely érdekessé teszi színházukat a világban.

A nyitóelőadás szeptember 27-én Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz, amely az újrakezdésről szól. A színház előadásaira szóló jegyeket augusztus 26-án kezdik el árulni. Vidnyánszky Attila a színház élén Alföldi Róbertet váltja. A színházhoz 14 új színművész érkezik, az eddigi társulatból 17-en maradtak, ám nem lesz műsoron egy előadás sem az eddigi repertoárból.

Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Horváth Lajos Ottó, Kristán Attila, Nagy-Kálózy Eszter, Rácz József, Reviczky Gábor, Schnell Ádám, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta, Tóth László, Trill Zsolt, Varga József és Földes László Hobo szerződött a színházhoz, amely öt nagyszínpadi és öt stúdiószínpadi bemutatót tervez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!