12 ezer DVD-t foglaltak le Schobert Norbert cégénél

Vágólapra másolva!
12 ezer fitnesz-DVD-t foglalt le Schobert Norbert cégénél a NAV. Schobert szerint a DVD-k eredetét vizsgálják, amit tud igazolni.
Vágólapra másolva!

Több mint tizenkétezer fitnesz-DVD-t foglalt le Schobert Norbert cégénél a NAV - írja a pénteki Blikk. A lap úgy tudja, hogy kedden az adóhivatal annál a cégnél tett látogatást, amely korábban éveken keresztül terjesztette a Schobert házaspár fitnesz-DVD-it, addig szerdán már Norbi irodájában és később a gyáli telephelyen végzett ellenőrzést, ami után vizsgálat indult Schoberték cége ellen.

A lap szerint Schobert cége még májusban keveredett jogdíjvitába, amikor először a hanglemezkiadók lázadtak fel a meg nem fizetett jogdíjak miatt. Akkor közel 400 millió forintot követeltek a kiadók, ám az ügy a bíróságig sem jutott végül el. Azonban nem sokkal később az Artisjus jogvédő szervezet is benyújtotta követeléseit, amely eleinte 50 millió forint körül mozgott, mostanra azonban már csak 21 milliót akarnak behajtani Norbin.

A NAV nem cáfolta a Blikk értesülését, de azt közölték, hogy a konkrét ügyben nem adhatnak részletes felvilágosítást. Schobert a Blikknek azt mondta, hogy zárolták a DVD-ket, amelyeknek a származását vizsgálják. Schobert szerint a DVD-knek ő és a felesége szerzője, és ezt igazolni is tudja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!