A Fidesz leszavazott újabb két NAV-os vizsgálatot

Vágólapra másolva!
A kormánypárt képviselői elleneztek két olyan napirendi javaslatot, amelyek Horváth András kijelentéseit vizsgálták volna.
Vágólapra másolva!

A parlamenti számvevőszéki és költségvetési bizottság fideszes tagjai leszavazták, hogy napirendre tűzzenek két olyan javaslatot, amelyek a volt adóellenőr, Horváth András kijelentéseit vizsgálták volna – jelentette az Origo tudósítója az ülésről.

A négy MSZP-s politikus, Mesterházy Attila, Józsa István, Veres János és Kovács Tibor által beadott javaslat arról szólt volna, hogy a kormány azonnal kezdje el vizsgálni Horváth kijelentésének valóságtartalmát, illetve arról is, hogy hozzák nyilvánosságra azt az egy hétvége alatt elkészített jelentést, amelyet Horváth kijelentése után készítettek.

A bizottság elnöke, a jobbikos Nyikos László azt szerette volna elérni, hogy az Állami Számvevőszék folytasson le ellenőrzést a NAV-nál, de a Fidesz ezt sem támogatta.

A Fidesz nem először nyilvánítja ki, hogy nem kíván foglalkozni Horváth állításával, pedig Horváth már több fideszesnek beszámolt korábban az állítólagos áfacsalásokról. A múlt héten a fideszes képviselők bejelentették, hogy nem vesznek részt Horváth bizottsági meghallgatásán, mert „Horváth bűncselekményekkel vádol másokat, ezért az igazságot bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni, ez pedig az ügyészség feladata. Az ügyészség viszont nem a Parlamentben található”.

Arról, hogy Horváth András kijelentéseihez hogyan viszonyulnak a pártok, itt olvashat bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!