Áder hiába szólt, hogy még senki nem kampányoljon

Vágólapra másolva!
"Süket fülekre" talált Áder János, amikor arra kérte a pártokat, hogy még ne kezdjenek el kampányolni. A kampány ugyanis már zajlik - mondta a köztársasági elnök a Kossuth Rádióban.
Vágólapra másolva!

Interjút adott a Kossuth Rádiónak Áder János köztársasági elnök, aki többek között a jövő évi választásokról beszélt.

Még szeptemberben arra kérte a pártok vezetőit, hogy ne kezdjék meg a kampányt, de ennek ellenére az már zajlik - mondta, hozzátéve, hogy ezek szerint a kérése "süket fülekre talált". Pedig fontos lenne, hogy egy elhúzódó kampány helyett mindenki tegye a dolgát, "mert bár az ország elindult a válságból kivezető úton és túl van a nehezén, de munka még bőven van".

A köztársasági elnök dönti el, hogy melyik hétvégén lesznek jövőre a választások - májusi vagy áprilisi időpontok jöhetnek szóba, de szűkítheti a kört az európai parlamenti választás időpontja és a húsvét közelsége is. Áder szerint azt kell mérlegelnie, hogy mi a jobb az országnak és az embereknek: egy hosszú kampány, vagy az, ha minél hamarabb tiszta víz kerül a pohárba. Ugyanis "jó, ha a választók minél több információ birtokában hozzák meg döntésüket arról, továbbra is ezt a kormányt szeretnék, vagy egy másikat, de ehhez nincs szükség 8-10 hónapos versengésre" - fogalmazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről