Vágólapra másolva!
A vidékfejlesztési miniszter azt szeretné, ha évente mindenki három kilóval több sertéshúst enne. Még ösztönző kampányt is indítanak.
Vágólapra másolva!

Fazekas Sándor a fővárosi Laci Pecsenye étteremben elmondta: most évente egy ember mintegy 25 kilogramm sertéshúst fogyaszt. Ez a mennyiség a múlt század kilencvenes éveiben még háromszor ekkora volt – tette hozzá.

A szaktárca célja, hogy javítsa a sertések genetikai állományát, könnyítse a termékek piacra jutási feltételeit, kidolgozza a minőségi magyar sertéshúst jelölő védjegyet.
Fazekas Sándor a hasított félsertés általános forgalmi adójának 5 százalékra mérséklését már nagy lépésnek tartja, amelytől azt várja, hogy munkahelyek maradnak meg az ágazatban, nő a magyar sertéshús fogyasztása, és az árak is mérséklődnek.

Takács Lajos, a Laci Pecsenye étterem konyhafőnöke szerint a magyar emberek figyelmét újra fel kell hívni a sertéshús-fogyasztásra. Ízletesen elkészítve a sertéshús felhasználásával készült ételek ismét nagyon népszerűek lehetnek – emelte ki. Rámutatott, hogy a mangalica húsa nemcsak bel-, hanem külföldön is nagy siker az utóbbi időszakban, és ez jelentős eredmény egy olyan időszakban, amikor a világban nem trendi a sertéshús fogyasztása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!